Zire 71 i wgrywanie plików na kartę

• 8 Odpowiedzi
  • 709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Zedd

• 23
« dnia: Maj 06, 2006, 14:41:34 »
Witam,
Zakupiłem niedawno palma i mam następujący problem:  Gdy odpalam HotSync, wyskakuje komunikat: "The Connection Between Your Handheld and the Desktop Could Not Be Established. Please Check Your Setup and Try Again". Przeczytałem 2 podobne wątki: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=18786&highlight=problem+hotsync oraz http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=18304&highlight=problem+hotsync  zastoswałem sie do powyższych rad, niestety dalej nic. Łączę się poprzez USB, bateria normalnie się ładuje. Licze na Waszą pomoc!
Pozdrawiam!

*

Offline Zedd

• 23
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2006, 15:53:26 »
Uff problem rozwiązałem sam. Udało mi sie przeprowadzić synchronizacje.
Być może kogoś spotka taki sam problem więc podaje rozwiązanie: w ustawieniach hotsync trzeba ustawic "połączenie: z PC; przez: Infrared (czyli NIE bezpośrednio)".

*

Offline Zedd

• 23
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2006, 19:13:28 »
No i napotkałem na kolejne problemy :?
1) W quick install nie moge wgrać zadnych plikow na kartę innych niz zdjęcia .jpg. Wyskakuje mi błąd: "unknow error (0xffffffff)"
2) Gdy zaś zgram do pamięci palma ebooka (np. koniec.pdb) nigdzie go nie mogę odnależć (mam program palmfiction).
Czy może mi ktos wyjaśnic o co tu chodzi?
Pozdrawiam

Problem nr 2 juz rozwiazalem, dalej nie umiem sobie poradzic z zgrywaniem plików na kartę

*

lucass

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2006, 19:16:57 »
zainstaluj sobie fileZ i za jego pomoca otwieraj sobie pliki z karty

*

Offline Zedd

• 23
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 06, 2006, 19:21:30 »
Chodzi o to, że program quick install nie chce mi żadnych plików na kartę wrzucać (oprocz wspomnianych zdjeć), a chciałbym tam przechowywac pliki typu .doc .rtf i inne. W ostateczności moge na karte wgrywac pliki przez czytnik kart - ale przeciez nie o to chodzi (a pozatym musialbym taki czytnik najpierw kupic...)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 06, 2006, 19:41:03 »
Cytat: "Zedd"
1) W quick install nie moge wgrać zadnych plikow na kartę innych niz zdjęcia .jpg. Wyskakuje mi błąd: "unknow error (0xffffffff)"

Przeczytaj wątek: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=26325
Dzięki tym programom będziesz mógł wrzucić dane na karte.

Cytat: "Zedd"
2) Gdy zaś zgram do pamięci palma ebooka (np. koniec.pdb) nigdzie go nie mogę odnależć (mam program palmfiction).

A to nie jest przypadkiem ebook w formacie iSilo? Tego Palmfiction nie otworzy, czyta za to pliki pdb ale w formacie PalmDOC (oczywiście również wiele innych jak doc, rtf, html).

*

Offline de_MarK

• 32
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 06, 2006, 19:45:16 »
Z tego co kojarze, a mylic sie moge, bo z takiej formy wgrywania danych na palma nie korzystam, Quick Install nie pozwala na wgrywanie plikow dla ktorych nie moze ustalic na palmie otwierajacego je programu. Do wgrywania bezposrednio na karte lepiej uzywac CardExport albo wtyczki do Total Commandera - SerTransPlg.

--
Pozdrawiam,

*

Offline Zedd

• 23
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2006, 15:25:31 »
Wielkie dzięki!
Biorę się za testowanie.
Jestem początkujący w temacie Palmtopów (dopiero tydzień temu o nich sie dowiedziałem, a od soboty jestem w posiadaniu Zire:). A przekonało mnie do kupna właśnie te forum, na które przypadkowo trafiłem.
Pozdrawiam! 8)

*

Offline Wonski

• **
  • 121
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 08, 2006, 16:05:05 »
mam zire za pomocą Quick Install da sie wzucać wszytkie plik a jak bardzo prosto  plik który chcesz wysłąc na palma naciskasz prawym przyciskiem myszy -> wyśli do -> Quick Install i naprawde wgywasz wszytko nawet to czego palm nie otworzy :D Mam zire to wiem ale jak dorwałem cardexport2 to tylko go uzywam szybki jak czytnik kart :D