Palm i podczerwień

• 3 Odpowiedzi
  • 1056 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palm i podczerwień
« dnia: Maj 20, 2002, 01:02:10 »
Od dłuższego czasu nie moge poradzić sobie z laptopem i palmem..nawet próbowałem u genialnych polskich informatyków.
Komputer nie ma podczerwieni-mam pod usb przystaweczke, przesyła i odbiera dane typu notatka tekstowa lub obrazek-ale nie synchronizuje danych przy pomocy hotsync...w podczerwieni.Czyli nie mogę uaktualniać swoich zasobów i korzystać z orginalnego oprogramowania Palma. czy można temu zaradzić i tak to skonfigurować żeby działało.
Problem w tym że nie mam rs-a czyli nie mogę korzystać z podstawki..ale ponoć w podczerwieni też można..

*

Offline KRS

• 25
Palm i podczerwień
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2002, 02:22:51 »
Nie mam doswiadczenia z konfiguracja jaka opisujesz, natomiast mialem problem z podlaczeniem rs przez przelotke na usb.. nie dzialalo do zainstalowania drivera o ktorym juz kiedys pisalem (na systemie XP)... wiec moze zainstalowanie tego drivera+zaznaczenie w HOTSYNC InfraRed+ local USB cos pomoze? no i w palmie tez trzeba ustawic synchro na IRDA.... ale generalnie to luzna propozycja... taka do piwa (bezalk... ;) )

Palm i podczerwień
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2002, 13:09:16 »
Nie Piszesz z jakim modelem Palma  Masz problem.
Znalazłem programik "Enhanced Infrared Update - irenhanc.zip" który ma podobno rozszerzać możliwości IRDA o obsługę Hotsync w staryszych OSach

Palm i podczerwień
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2002, 14:15:51 »
Enhanced Infrared Update - pomaga ale nie uzdrawia..O wiele łatwiej sychronizuje sie dane..ale niestety nie wszystkie. wszystkie pliki skompresowane .prc uprzednio trzeba rozpakować pod windows..podstawka robi to automatycznie przy transferze z płyty lub innego nośnika..Ogólnie poradziłem sobie z problemem kupując kabelek pod port USB-Serial II.Nabyłem w Vobisie.Sprowadza go konsorcjium Fen..i po problemie-życie stało sie proste..