Otwieranie plików z komputera przez sieć na TUNGSTEN T5 - pr

• 8 Odpowiedzi
  • 857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 29, 2004, 19:08:02 »
łączę się z moim komputerem za pomocą kabelka usb. w programie FILEPOINT wykrywa mi moj komputer i wyswietla mi pliki, oraz katalogi na dysku twardym. mogę zgrać pliki z komputera na PDA przy uzyciu FILEPOINT

Ale, gdy otworze jakis plik - MP3 - otwiera mi sie okienko z opcjami PLAY, PAUSE, OPEN POCKET TUNES - kiedy dam PLAY - nic sie nie odtwarza, kiedy dam OPEN POCKET TUNES otwiera mi sie aplikacja POCKET TUNES, ale nie widzi "sieci" (network) i nie ma dostepnych tych plikow z kompa.

Z kolei jesli chcialbym odpalic plik JPG, otwiera mi sie aplikacja MEDIA, ale nie otwiera tego pliku graficznego :(

co zrobic zebym mogl odtwarzac pliki poprzez siec, nie zgrywając ich na palma, ale z dysku na kompie??
 PLEASE HELP

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2004, 23:13:36 »
Nie wiem czy przypadkiem nie jest to wina udostępnienia połączenia poprzez  kabel USB, trzeba by spróbować z innym typem połaczenia (WiFi, BT).

Na stronie producenta: http://www.bachmannsoftware.com/fpnet.htm pomijają połączenie przez USB.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2004, 18:28:48 »
w ciagu tygodnia powinienem miec bluetooth do kompa, tak ze jak tylko go bede mial to sprawdze :) ale mimo wszystko sugestie mile widziane;)

znacie moze jakis inny program typu FILEPOINT ktorym moge otwierac pliki na kompie przez siec?

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2004, 20:02:15 »
Cytat: blademccoy
znacie moze jakis inny program typu FILEPOINT ktorym moge otwierac pliki na kompie przez siec?
WiFile - http://www.handshigh.com/html/wifile.html

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2004, 23:17:42 »
dzieki ;) WiFile dziala bardzo fajnie, odtwarza pliki z HDD, chociaz przy wiekszych bitrate'ach przez USB troszke przycina.

a czy jest jakis program, ktory tworzy jakby WIRTUALNY FOLDER na moim palmie, w ktory moge wchodzic kazdym programem - np. zebym w playliscie w pTunes albo MMPlayer mogl dodac sobie katalog z sieci (bo te programy normalnie nie widzą sieci). tj. wlaczam pTunes, daje sobie PLAYLIST i wybieram w liscie gdzie mam karte -PalmCard, INTERNAL, ALL itd. np. opcje NETWORK i pokazuje mi siec; albo wchodze na PALMCARD i mam katalog NETWORK, a w tym katalogu widze katalogi udostepnione w sieci. to byloby bardzo praktyczne :) jest cos takiego? ;)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 31, 2004, 11:26:15 »
Nie słyszałem o rozwiązaniu typu "wirtualny folder", jeżeli bardzo Ci zależy to napisz do producenta tych dwóch programów i zapytaj jak trudna by była implementacja tego rozwiązania (myślę, że niestety bardzo trudna).

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2004, 14:33:07 »
myslalem moze ze są jakies hacki ktore to umozliwiaja ;) pamietam ze kiedys jeszcze na palmie m100 takie rozne hacki łatały wiele niedociągnięć w OS'ie

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 02, 2005, 14:03:44 »
Ostanio dostałem info, że jest jeszcze takie coś jak WiFiGenie:
http://www.iscomplete.org/Store/WiFiGenie.asp

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 25, 2005, 14:42:40 »
No i kolejny update: InfiniFile™ http://www.onverge.com/

Na pierwszy rzut oka rewelacja, dysk komputera jest widoczny z systemu jako karta pamięci, można np. bezproblemu odpalać programy :)