Właściwie to przez cały czas myślałem o Pockecie - LOOX600 dokładnie. Bo to obsługa multimediów, netu itd. A bo to łatwa przesiadka na innego Window$a itd. Ale oto pojawiło mi się na horyzoncie cacko SONY Clie PEG-NX70V.
Oprócz ceny, która będzie pewnie porównywalna z iPAQ-kiem zastanawia mnie kilka rzeczy z natury działania systemu. Nie jest moim zamiarem znów rozpętać wojnę o to, który system operacyjny jest lepszy - już raz to przechodziłem w zakresie Windows vs. LINUX. Chciałem raczej zapytać o możliwości w zakresie przeglądania www, multimediów itd. Do tej pory, prym wiodły pockety, ale teraz nie jestem już tak bardzo przekonany czytając o możliwościach Clie. Zadowoli mnie kilka informacji nt. stabilności systemu, jego funkcjonalności itd., kilka wskazówek co do softu jaki jest już z systemem a jaki trzebaby doinstalować. Czy zasada doinstalowywania programów jest taka sama jak w pocketach, tzn. czy instalacja odbywa się w RAM-ie czy na dodatkowych kartach pamięci. Ile np. trzeba mieć wolnej pamięci RAM aby system działał swobodnie (średnio bez rozpisywania się o poszczególnych programach...). Chętnie dowiem się jakie są np. wielkości utworzonych w edytorach tekstu dokumentów.
Pytań mam oczywiście więcej ale na początek Wam wystarczy.
Zatem powstaje pytanie - cóż Wy, Szanowni Koledzy na ten temat sądzicie???
Pozdrowienia