Nokia 6103 i tungsten t3 = sms? Jak to wykonać?

• 4 Odpowiedzi
  • 726 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
  • Sprzęt: był Tungsten E - był Tungsten T - jest Tungsten T3 i Clie TH-55
Nokia 6103 i tungsten t3 = sms? Jak to wykonać?
« dnia: Lipiec 29, 2008, 19:49:13 »
Witam. :(
Szukałem w internecie w PDA i gdzie się dało - nie mogę zgrać nokię 6103 z t|t3 do wysyłania sms`ów. Trochę się wkurzyłem  :mad:gdy po wypróbowaniu różnych konfiguracji nic nie wychodzi.

Mam więc pytanie czy Ktoś z Was umie to zrobić i czy może pomóc? :grin:

Bardzo wszystkich pozdrawiam!!

Pierwszym urządzeniem mogącym przypominać dzisiejsze palmtopy był Psion Organizer, który powstał w 1984 r. Wyglądem i funkcjonalnością przypominał rozbudowany kalkulator. W 1989 r. powstały dwa urządzenia: Atari Portfolio oraz Pocket PC

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
Odp: Nokia 6103 i tungsten t3 = sms? Jak to wykonać?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2008, 22:02:24 »
Może przy pomocy programu MohiSpeed się uda :) (http://accounts.palmgear.com/index.cfm?fuseaction=software.showsoftware&PartnerREF=&siteid=1&catid=338&area=software.category&searchtitle=Bluetooth&searchterm=&step=1&orderby=sales&direction=asc&userid=0&prodid=55209) Generalnie współpraca via BT w przypadku braku oryginalnych sterowników Palma często jest utrudniona/niemożliwa. A próbowałeś przy pomocy IR - o ile 6103 ma podczerwień - ten sposób z reguły działa? Hmm, chociaż teraz się zacząłem zastanawiać, czy MohiSpeed ma jakiś wpływa na przesyłanie SMSów, czy tylko na podłączenie Palma do Internetu  :S
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2008, 22:07:25 wysłana przez famous »

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2008, 08:20:03 »
Widzę i połączenie tel. komórkowego z palmem jest dość kłopotliwe. Muszę rozwiązać ten problem. Wg. szablonu podanego przez innych połączenia nie ma. Bt pracuje i nawiązuje połączenie ale na tym się kończy.
Sterowniki na stronie palmos nie mają tego telefonu. Trzeba improwizować.

Myślę że rozwiązanie tego problemu mogłoby się przydać innym.

Na razie pracuję nad rozwiązaniem.
Pierwszym urządzeniem mogącym przypominać dzisiejsze palmtopy był Psion Organizer, który powstał w 1984 r. Wyglądem i funkcjonalnością przypominał rozbudowany kalkulator. W 1989 r. powstały dwa urządzenia: Atari Portfolio oraz Pocket PC

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2008, 09:45:00 »
tylko Mohispeed, i jak juz pisalem na innym forum nawet w wersji trial :P

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2008, 12:12:16 »
Spróbowałem MoHiSpeed i nie mam łączenia.  Niestety nokia 6103 to chyba niedopracowany telefon.
Dzięki Lukass za pomoc ale nic z tego.