mp3 w palmie

• 13 Odpowiedzi
  • 1111 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mp3 w palmie
« dnia: Marzec 17, 2005, 18:42:38 »
Pytanie moje jest następujące, czy w każdym palmie możliwe jest przeglądanie zdjęc, oglądanie filmów i odtwarzanie mp3, czy tylko w ściśle określonej grupie? Mam z tym problem bo chcę sobie kupic jakiegos palma ale nie wiem czy akurat na nim da sie tych funkcji uzyc. Z góry wielkie dzięki!

[Dodano: 2005-03-17 19:58:04]
No pomóżcie mi w tej kwestii!!!! Przez to że nie znam odpowiedzi przeciąga się kupno palma dla mnie!!! PROSZĘ

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
mp3 w palmie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2005, 20:13:19 »
Ledwie godzina minela a Ty juz sie pieklisz? Poczekaj cierpliwie az ktos kto zna sie na rzeczy przeczyta Twoja wypowiedz...

Dodam tylko ze oczywiscie nie na kazdym palmie mozna sluchac MP3 i ogladac filmy... na prostych modelach z monochromatycznymi ekranami i 2MB RAM bez mozliwosci instalacji karty pamieci nie jest to mozliwe - oczywiste prawda?

mp3 w palmie
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2005, 20:39:01 »
No tak. Lecz chodzi mi o to czy palmach z systemem Palm OS np. na Palmie m515 da rade odtwarzac mp3, filmy i zdjęcia??  

mp3 w palmie
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 17, 2005, 20:43:15 »
witam ja posiadam peg nz90
i jestem jeszcze zupelnie zielony
kupilem go od goscia  i nie wiem co dalej czy mozna na nim sluczac mp3 i uzywac GPS
pozdrowienia prosze o odpowiedz nawet na GG

*

Offline Kusiu

• 3968
mp3 w palmie
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 17, 2005, 21:55:03 »
Cytat: roodolf
No tak. Lecz chodzi mi o to czy palmach z systemem Palm OS np. na Palmie m515 da rade odtwarzac mp3, filmy i zdjęcia??  
Na tym palmie nie da się odtwarzać mp3, nie ma on odpowiednich układów dzwiękowych, ani wyjścia słuchawkowego.
Cytat: makaron
czy mozna na nim sluczac mp3
Jak najbardziej, w systemie masz odpowiednią aplikację - Audio Player. Potrzebujesz tylko kartę pamięci na którą wrzucisz mp3.

mp3 w palmie
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 17, 2005, 22:45:50 »
dzieki kusiu za odpowiedz mam karte probowalem na nia wrzucac mp3 i nic mi z tego nie wychodzi
wyskakuja mi jakies bledy
niby plik sie laduje i potem nic
aha i odnosnie zdiec nie wiem jak je zzucac na pc

*

Offline Kusiu

• 3968
mp3 w palmie
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 18, 2005, 01:28:24 »
dzieki kusiu za odpowiedz mam karte probowalem na nia wrzucac mp3 i nic mi z tego nie wychodzi
wyskakuja mi jakies bledy
niby plik sie laduje i potem nic
Aby wrzucić mp3 na kartę - podłącz Clie kablem/cradle do PC, na PC zainstaluj Data Export i odpal na palmie aplikację Data Impot / MS Import. Karta pamięci powinna pojawić się w zakładce Mój Komputer.
Pliki MP3 należy przegrać do katalogu Palm/Programs/Audio Player

mp3 w palmie
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 18, 2005, 22:19:30 »
witam
mam znowu problem kupilem dzisiaj nowa karte memory stick 256 orginalna sony
palm ja widzi w systemie a pc jej nie widzi
w czym moze byc problem?

*

Offline Kusiu

• 3968
mp3 w palmie
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 18, 2005, 22:28:51 »
palm ja widzi w systemie a pc jej nie widzi
w czym moze byc problem?
Co to znaczy nie widzi? A jak klikasz na palmie aplikację Data Import / MS Import (nie pamiętam jak się to w NZ90 nazywa) i palm jest podłączony do PC to co się dzieje na PC?

mp3 w palmie
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 18, 2005, 22:33:32 »
a czy mozna ogladac filmy na nz-90 zgrane na karte pamieci jakiego formatu i na jakim programie
sorki za te wszystkie moje pytania

*

Offline Kusiu

• 3968
mp3 w palmie
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 18, 2005, 23:26:47 »
a czy mozna ogladac filmy na nz-90 zgrane na karte pamieci jakiego formatu i na jakim programie
Można skorzystać z wbudowanego Movie Playera, który odtwarza pliki skonwertowane Image Converterem (najnowsza wersja do ściągnięcia z http://esupport.sony.com/perl/select-clie.pl ).

Można też odwarzać DivX-y poprzez MMPlayera - http://www.mmplayer.com

*

Offline GOKU

• 487
mp3 w palmie
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 11, 2005, 20:47:58 »
Po 1 chcialbym sie przywitac, jestem tu nowy. Zainteresowalem sie palmami 2 miesiace temu okolo, moim pierwszym palmem byl Palm IIIxe, teraz mam m515 , mp3 (przerobione na wav.) na nim chodza ale glosnik jest slaby na tyle, ze nie da sie sluchac, szkoda, ze palm ten nie ma sluchawek

Pozdrawiam wszystkich

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
mp3 w palmie
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 18, 2005, 19:03:28 »
propo mp3 i filmików to na moim palmie Vx używam Kinoma Player-a.
muzyczka nieżle chodzi(jak na taki sprzęt) a filmy ogranicza tylko wyświetlacz mono (wyciska ok 32 fps(klatek na sekundę))

*

Offline Kundyk

• **
  • 125
mp3 w palmie
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 21, 2005, 22:04:52 »
Jaki program jest najlepszy do Mp3 na Palm OS 3,5