Movie

• 4 Odpowiedzi
  • 721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rudi

• 11
Movie
« dnia: Listopad 27, 2002, 22:23:25 »
Moze ktos wie jak wgrac pliki z klipami wideo na Clie PEG-N710c. Jesli jest potrzebny jakis program to gdzie go znaleźć??

Movie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2002, 22:51:49 »
Najlepszy program do filmików to Kinoma !!!
Ma odrazu converter z avi, mpeg to formatu dla palma i całkiem niezle chodzi. Tylko wrzucenie filmiku, przynajmniej u mnie przez USB np. 2mb w 4min, niewiem dlaczego sie tak dzieje, skoro karta na którą wrzucam ma 2mb/s a przeciez usb tez ciągnie 0,5mb/s wiec coś chyba niegra, ale ja i tak sie tym nie zajmuje bo to dużo roboty i mało pozytku z tego. Np. teledysk 3min. 400kbit i dzwiek Yamaha[mono] zajmuje ok 15MB !!!!!! A specjalnie dla tego karty 128MB kupował nie bedę !!!!!!!!!!! I zycze powodzenia z filmami over Clie :D:D:D

*

Offline MarcinW.

• 716
Movie
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2002, 07:10:17 »
A nie szkoda Ci oczu i baterii??? Nie rozumiem dlaczego na siłę chcesz "organizer" przekształcić w przenośne kino. Wydawało mi się, że PDA ma jednak ograniczenia. Choć jak widzę nie ma rzeczy niemożliwych. :)

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

*

Offline Frugo

• *
  • 60
    • www.wmasg.pl
Movie
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2002, 11:24:04 »
Nie no, jesli ktos ma PDA colorowe i karte 64MB to spoko. Taki maly (do 20MB) filmik mozna wrzucic, zawsze to jak sie pokazuje komus kto nie mial czegos takiego w rekach robi to dosc spore wrazenie.
Na moich znajomych najwieksze wrazenie zrobil kawalek divxa wgrany, rozklad jazdy autobusow w Krakowie i word i excell.
Kina domowego sie moze zrobic nie da ale mp3 posluchac fajna rzecz, no chyba ze ktos ma siemensa sl45 albo nokie.

*

Offline MarcinW.

• 716
Movie
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2002, 20:12:01 »
No OK.
Ale jakoś nie jestem przekonany do takich zastosowań PDA. Małe to jakieś.... Poza tym jakoś wolę blaszaka do oglądania filmów. A wrażenie na znajomych??? -  Jak zapowiedziałem zakup palma to patrzyli na mnie jak na marsjańskiego barana. I właściwie wszyscy zapytali "a co to ten palmtop???"... Ot świadomość - może to na nich faktycznie zrobi wrażenie na żywo... Czas pokaże.

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice