Mój pierwszy palmtop - m505 - pare prostych pytań

• 5 Odpowiedzi
  • 700 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 22, 2006, 16:50:13 »
Witam!
Pare dni temu kupiłem sobie okazyjnie za 40zł niesprawnego palmtopa m505 z myślą jego naprawy, ale jak się okazało palm nie był zepsuty, rozładowała mu się tylko bateria, no i tak stałem się posiadaczem tego komputerka... jednak jest to mój pierwszy palm i nie bardzo wiem jak się tym posługiwać i tu mam pare pytań:
- zrobiłem sobie kabelek  z tej strony i nadal nie mogę się połączyć z komputerem... na palmie mam jakiś program HotSync a na PC palm desktopa, tak powinno być? jak to skonfigurować?
- gdzie włącza się podświetlenie palma? mam jakiś taki dziwnie ciemny ekran...
- można na tym odtwarzać mp3, podłaczyć słuchawki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi...

*

Offline milus

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500+, Tungsten E
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2006, 20:05:29 »
1.po podłaczeniu palma do pc nacisnij ikonke HotSync, ustawienia "local" i "cradle/cable" i powinno ruszyć - jeśli nie to musiałbyś sprawdzić na orginalnym kablu.
2.Przytrzymaj dłużej przycisk włączający palma.
3.Nie i nie, palm odtwarza tylko dzwięki "brzęczące"

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2006, 22:35:18 »
Dziękuję za odpowiedzi jednak połączyć mi się nie udało... wyczytałem na forum że może to byc wina płyty głównej palmtopa, która daje za niskie napięcia na wyjściu usb i chyba zostaje mi już tylko irda... Ale dobrze że chociaż widać coś na wyświetlaczu :)

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2006, 02:24:35 »
A tak z ciekawości zapytam, żeby połączyć się z komputerem trzeba mieć karte pamięci? komputer wymienia dane tylko na karcie pamięci czy ogólnie w całym palmie można edytować?

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2006, 05:44:20 »
Cytat: "Filip60"
A tak z ciekawości zapytam, żeby połączyć się z komputerem trzeba mieć karte pamięci? komputer wymienia dane tylko na karcie pamięci czy ogólnie w całym palmie można edytować?

Dane sa wymieniane miedzy pamiecia RAM palma oraz karta. W zadnym przypadku nie jest ona potrzebna do przeprowadzenia podstawowej synchronizacji.

Mozesz napisac cos wiecej o Twoich nieudanych probach synchronizacji? Odpalasz aplikacje HotSync, tapiesz na srodek ekranu i... nic sie nie dzieje?

mam dobra i sprawdzona plyte do Palm m500
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2006, 20:56:06 »
Bo wyswietlacz potluczony...Interesuje cie?