witam
jestem zainteresowany zakupem palma TX i martwi mnie że:
1. nie ma w nim mikrofonu i stąd pytanie czy można podłączyc np. słuchawkę na BT, taka jak do tel komórkowego? czy np słuchawka creativ zadziała?
Mam taką słychawke w domku, ale nie interesowało mnie jeszcze nawet parowanie jej z TX-em, jak chcesz mogę się tym pobawić
2. czy jest jakaś wersja komunikatora głosowego takiego jak skype? tzn czy ktoś używa i jakie sa wrażenia? czy jeżeli takowy komunikator jest to czy jest kompatybilny ze skype? chodzi o taką konfigurację: internet przez wi-fi i słuchawka BT do rozmowy.
Jest EQO, które podobno daje możliwość łączenia się z Skypem, pomyślane jest dla Treo, ale wedle forum eqo wymaga tylko połaczenia z internetem, no a trea zawsze mają gprs

Sęk w tym że taki sam mam zawsze przez BT z komórki.

Jako że palm nie ma u mnie mikrofonu, co mi wcale nie jest potrzebne to szczęścia, bo skype i tak mam w konfiguracji in/out - tzn jeśli ktoś potrzebuje do mnie zadzwonić to i tak przełączy go na moją komórkę, a jeśli ktoś chce zadzonić z komórki - to może skorzystać z numeru dostępowego (mojego własnego do skypa:)
Nie wiem tylko czy palm sobie poradzi z równoczesnym połączeniem z telefonem i słuchawką..
3. czy za pomocą takiej słuchawki mozna np. robic notatki głosowe?
Pewnie tak
4. czy istnieje możliwość wymiany baterii (nawet w serwisie) bo zakładam że taka bateria wbudowana nie pociągnie dłużej niż 2 lata
jeszcze nie słyszałem o baterii która byłaby jakoś zintegrowana z procesorem w palmach