m505 bateria - da się uratować?

• 2 Odpowiedzi
  • 405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« dnia: Luty 14, 2007, 16:22:04 »
Witam,

przyszedł do mnie dzisiaj palm m505. Wygląda na to, że przez dłuższy czas nie był w ogóle używany. Oczywiście bateria była całkowicie rozładowana. Po spędzeniu godziny na ładowarce wytrzymała kilka minut używania.

Czy mogę liczyć na to, że po kilku naładowaniach-rozładowaniach zacznie się zachowywać względnie normalnie? Czy od razu mam szukać nowej?

Martwi mnie to, że po podłączeniu do zasilania (cradle) pokazuje, że jest naładowana na 100%  :(
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline duskerini

• 649
    • http://www.tunio.info
  • Sprzęt: HP 6510, palmT|T, n6600
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2007, 19:59:44 »
nie dowiesz sie dopuki nie sprawdzisz:)
osobiscie nie liczylbym na dramatyczne powiekszenie sie czasu trzymania na baterii.

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2007, 21:21:55 »
Bateria ma chyba problem z utrzymaniem napięcia. Z podświetleniem pada momentalnie, ale bez wytzymał pół godziny ;) Nowa bateria w drodze :D
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.