Tak sie sklada, ze od pol roku mam taki sprzet...
Fakt, ekran wyraznie smuzy, ale nie przesadzalbym.
Rzeczywiscie nie da sie czytac na autoprzewijaniu, chyba ze najwolniejszym (ale to sie mija z celem), nie da sie tez obejrzec filmikow (przynajmniej ten z plyty z softem rozmazuje sie jak diabli)
No, ale czytac bez autoscrolla da sie spokojnie, a w gierki tez da sie bez wiekszych problemow pociac. (chociaz mobloby byc lepiej! Do Raymana wystarczy, do samochodowek tez, nie dalo sie grac w jakas strzelanke kosmiczna, ale juz nie pamieta, co to bylo. Siberian Strike tak na styk...).
Smuzenie porownalbym do wyswietlacza w siemensie sl45i.
Ma tylko (albo az) 8MB - to absolutne minimum. Starcza, ale ja sobie kupilem karte pamieci.
Co jeszcze? Obudowa w miare solidana, chociaz tez troszku skrzypi. Podobno mozna wymienic, jak w Nokii.
Podswietlenie dobre, w sloneczny dzien nawet niezle widac. (chociaz w pelnym sloncu bywa cienko). Pasuja akcesoria od serii m5xx.
Rozmiar nawt OKa.
Bateria starcza na 3-4 godziny ciaglego pisania przy max podswietleniu, czuwa tak ze 3-4 dni (tu zastrzegam: to tylko moje radosne oszacowanie; nigdy jeszcze do konca nie zdarzylo mi sie go rozladowac, moze na "battery low" trzyma dluzej niz pol dnia, ale watpie. Moze ktos juz probowal?)
W sumie jestem zadowolony. Do pelni szczescia brakuje mi tylko dobrego glosniczka (albo wejscia na sluchawki), niesmuzacego ekranu, no i wiecej RAMu (moze jeszcze BT do mojego Eryka). No ale to juz za duzo wieksze pieniadze!
Moim zdaniem za ta cene nic lepszego nie kupisz, w kazdym razie nie z Palma. (nie bierz 505! kosztuje tyle samo, ale podswietlenie - kleska)
To na razie tyle, jakbys jeszcze cos chcial wiedziec, to wal, chetnie odpowiem!
pzdr
P.S. jestem jednym z tym gosci, ktorzy ciagle uwazaja, ze mogloby byc lepiej, ale za to szczerze masz wady tego sprzetu.