m500 nie synchronizuje przez USB

• 4 Odpowiedzi
  • 552 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 04, 2003, 18:50:37 »
Problem jak wyzej. Na stronach Palma pisza, ze to wyladowania elektrostatyczne - i tak moze byc, podobno wysylaja za friko nowy craddle, ale nie wiem - dam cynk jak dostane. Tymczasem - czy ktos ma jakis pomysl co sie moglo stac i dlaczego? Dodatkowy ciekawy objaw jest taki, ze przy probie synchronizacji przez IR pytal mnie o nazwe uzytkownika, tak jakby skasowalo przy okazji moje dane z PC.
Pozdrawiam,
Mirek

*

Offline Steba

• 10
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2003, 19:47:46 »
Mialem podobny przypadek z m505. Winna byla plyta glowna palma. W Scientific nie mieli plyty z m505, wiec teraz mam m515 (16 MB) w obudowie m505.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2003, 09:28:59 »
Twoj Palm byl wciaz na gwarancji? Moj niestety juz nie jest (kupilem go poltora roku temu). Na stronach x1 zycza sobie za naprawe braku synchronizacji absurdalna kwote 180 pln plus VAT. Za takie pieniadze to juz na eBayu mozna kupic uzywanego m500...
Moze da sie to jakos naprawic bez wymiany podzespolow?

*

Offline Steba

• 10
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2003, 12:16:23 »
Nie byl na gwarancji ale byl u nich kupowany. Oni traktuja taniej tych , ktorzy u nich kupili sprzet mimo, ze gwarancja wygasla. Po naprawie wykupilem sobie gwarancje za 100 zl. Co do wymiany podzespolow to musieli by sie wypowiedziec w Scientific, ja sie na tym nie znam.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 07, 2003, 08:07:59 »
Odpowiem sam sobie - dla potomnosci - moze jeszcze kogos spotka taka przyjemnosc... Po zrobieniu backupu danych nalezy rozladowac do cna baterie. Na palminfocenter podaja taka metode - wlaczyc podswietlanie ekranu i w memo pad (albo dowolnym polu edycyjnym) wpisac "shortcut" (to taki fistaszek odwrocony - do sprawdzenia w Graffiti help) a potem ".1" (oczywiscie bez cudzyslowiu) - palm sie zawiesi i po kilkunastu godzinach bateria zdycha. Potem sie palma lalduje i wszystko gra. Sprawdzilem i dziala, choc wyglada troche na "czary"... A najlepsze, ze oszczedza sie ponad 200 pln na naprawe w serwisie... jakby ktos mial taki problem, to moge mu za 50 pln albo flaszke naprawic ;)