LifeDriveBT + SonyEr. T630

• 9 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 24, 2006, 11:44:01 »
Hello,

Aż wstyd mi o tym pisać, aale ma zagwozdkę i nie wiem co ma mzrobić. Chodzi o dostę do inetu przez GPRS. Łączyłem sie przez IR i Nokię 6100. Skorzystałem z FAQ na PDAClub i po pewnym pieszczniu wszystko elegancko chodziło. Niestety zachciało mi się BT, jak wiadomo lepsze wrogiem dobrego. Telefon - SE T630. I mam kaszankę. Sciągnąłem sterowniki telefonów z Palma i zainstalowałem. LD widzi telefon i mogę wysyłać sms etc. Ten wbudowany wizard do BT i instalacji dostepu do siecie woła o pomstę od nieba. Są jakieś argentyny, a nie ma ustaień operatorów GSM dla naszej kochanej ojczyzny. Chyba P1 ma nas w d..... Prosze wybaczyć mi problemyu z anger management. Zainstalowałem dostep do GPRS zgodnie z FAQ na PDAClub. Wszystko ładnie. Elegancko sie łaczy, w teorii jest cool. Ale Blazer pisze mi że nie może znajdować adresów URL stron, albo że strony www sa niedostępne. Czyli kiszka. Co robić? Gdzie jest bład? Czy mam ustaić połącznie BT z telefonem GSM, Modmem. Jaki typ urzadzenia. Standart GSM Phone, czy Universa Phone Driver. Próbowałem kombinacje ustawień , ale nie wspólpracuje. Może coś w phonie jest nie tak. Najzabawniejsze ze stara wierna N6100 i IR tez łaczy , ale nie znajduje adresów URL. Czy ktoś oświecony mógłby mi poradzić co robić ?

*

Offline kwieto

• 2785
Re: LifeDriveBT + SonyEr. T630
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2006, 16:41:20 »
Post usunięty jako wyraz protestu przeciw działaniom administracji na forum PDAclub.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=71713.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 23:48:20 wysłana przez kwieto »
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

DNS
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2006, 17:24:05 »
DNS'y mam wpisane w sposób analogiczny do FAQ dla BT GPRS na PDA CLub. Może powienienem wyczyścić LD. Zrobić erase syastemu i zainstalować wszystko od nowa. Nie mam pojęcia.

DNS
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2006, 17:24:49 »
DNS'y mam wpisane w sposób analogiczny do FAQ dla BT GPRS na PDA CLub. Może powienienem wyczyścić LD. Zrobić erase syastemu i zainstalować wszystko od nowa. Nie mam pojęcia. Ostatnio pogłupiało mi kilka rzeczy, np VersaMail nie odpala mi się. Tapnięcie w ikonę powraca na pulpit.

*

Offline kwieto

• 2785
Re: DNS
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2006, 21:24:21 »
Post usunięty jako wyraz protestu przeciw działaniom administracji na forum PDAclub.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 23:47:51 wysłana przez kwieto »
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

Hello
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 25, 2006, 17:44:49 »
Zgadza sie. Instalowałem trochę softu. Ale nic ekstremalnego. AvantGo 6.0 Beta. Wersję kompatyblna z LD , ale Beta. I Mobipocket Pro. Oprócz tego nic specjalne nic. Tylko sterowniki dla telefonów. Czy Hard Erase systemu doprowadzi mi system do sytuacji początkowej? Chyba tak. Nie ma pomysłuco mam innego zrobić.

*

Offline kwieto

• 2785
Re: Hello
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 25, 2006, 21:22:48 »
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 23:47:28 wysłana przez kwieto »

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2006, 12:04:13 »
Hello, Cześć i Czołem,

Zrobiłem Hard Reset i przywrociłem ustawienia fabryczne. Zrobiłem synchro i odzyskałem VersaMail. Telefon testowałem ale w trybie IR. Nie rozpoznaje ciągle adresów URL. Złamałem się i zadzwoniłem do POK Orange. Marudziłem im że palm mi sie nie łaczy z Internetem przez GPRS. Nie wiedzieli o co chodzi, ale podali mi ustawienia do łączenia z Inetem dla telefonów. Username: internet , Password: internet. Po wprowadzeniu tych zmian palm  się łączy. Czyli musieli ostatnio wprowadzić zmiany w konfiguracji.  Czyli warto zaktualizować FAQa.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2006, 12:17:52 »
To może opiszesz swoją konfigurację (model palma, komórki, jak się łączysz sieć, ustawienia itd.) a ja zacznę robić jakiś zbiorczy temat o konfiguracjach GPRS tak jak robię tutaj o programach: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=33181

Do FAQ nie mam dostępu, więc jego edycja będzie zncznie trudniejsza.

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 01, 2006, 11:03:24 »
OK. Piszę jak jest.

W trakcie swoich peregrynacji w cyberprzestrzeni trafiłem na stronę ustaw.orange.pl gdzie są opisane parametry ustawień GPRS dla Orange. W zasadzie jest całe info, oprócz skryptów inicjujących. Z obserwacji wynika że róznica między info z PDAClub FAQ a stroną orange sprowadza sie do innych ustawień Username i PAssword. (internet, internet). Wszystko inne jest identycznie.

Co do moich urządzeń. Palm: LifeDrive.
Działa: Nokia 6100 , połaczenie typu IR. właściwości ustawień jak z FAQ, ale dla połączenia typu BT.
Nie działa: SE T630, połączenie typu IR, BT. Konfiguracja j.w. Telefon melduje mi że niewłasciwe parametry GPRS. Jestem w kropce i nie wiem co zrobić.