Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Pozostałe platformy
Perły z lamusa
Palm OS
Legalnosc oprogramowania
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Legalnosc oprogramowania
13 Odpowiedzi
1466 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dr.pajhiwo
209
Legalnosc oprogramowania
«
dnia:
Styczeń 08, 2002, 12:34:18 »
Chcialbym poruszyc(zeby tylko nie smierdzialo) kwestie legalnosci uzywanego przez Nas oprogramowania. Przez ciekawosc- ile macie w procentach nielegalne/legalne? Czy w dzisiejszych czasach stac nas na legalne programy przy ich zachodnich cenach i naszych wschodnich pensjach! Z nadzieja na odzew...dr.pajhiwo
smuga
66
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #1 dnia:
Styczeń 08, 2002, 20:09:24 »
niestety 10% do 90% (na stronę złą), niestety... Oczywiste jest że pieniądze robią tę różnicę.
Albert Szybiński
148
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #2 dnia:
Styczeń 08, 2002, 20:26:42 »
A ilu z was było by skłonny kupować legalne wersje pełne za złotówki i na fakture ?
toja
343
Sprzęt: iPhone4S, iPad3
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #3 dnia:
Styczeń 09, 2002, 07:51:59 »
Czemu nie, jeśli za tym pójdzie support a polskie będą również ceny nie tylko waluta.
jdw
73
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #4 dnia:
Styczeń 09, 2002, 15:16:00 »
myślę, że nie wielu, podobnie jak ja, ma chociaż połowe programów legalnie. Apropo tego kupowania za złotówki to byłbym skłonny ale w ostateczności tzn. gdyby był mi potrzebny jakiś sterownik którego nie mogłem znaleść w internecie a jego brak uniemżliwiałby mi pracę z palmem.
hubson
70
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #5 dnia:
Styczeń 09, 2002, 18:57:17 »
Myślę, że problem płacenia pieniędzy za granicę jest dość istotny. Często jest tak, że tematem nie jest czy chce mi się wydać 5$, tylko jak to zrobić i czy chce mi się z tego powodu iść np. do banku.
dr.pajhiwo
209
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #6 dnia:
Styczeń 10, 2002, 11:18:14 »
a nie boicie sie placenia karta kredyt., a koszty wysylki oprogramowania-to nie sklania raczej do kupowania?
iradek
8
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #7 dnia:
Styczeń 10, 2002, 17:15:21 »
Mysle że byłbym skłonny do kupowania legalnych programów na PALMa jeśli cena zamykała by się w 30-50% ceny danego programu w Stanach (czyli 5-10$). Jest pare programów, które bym kupił nawet za obecną cenę, ale nie mam technicznej możliwości.
paulo
246
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #8 dnia:
Styczeń 10, 2002, 18:44:26 »
Co do płacenia karta: ja bez problemów robie to poprzez eKarte z mBanku. Wg mnie to bezpieczny sposob...
Druga sprawa to to, ze żadko używam jej do płacenia za programy na palma... W sumie to mam tylko 3 oryginlne programy....
I powiem wam, że jakoś z tym piętnem żyje..
:: paulo :: happy HTC SENSATION user :: GG 1521349 ::
dr.pajhiwo
209
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #9 dnia:
Styczeń 10, 2002, 19:56:55 »
a propos placenia....kiedy znowu bedzie czynny sklep na PalmPage-u??? a moze mozna by w przyszlosci (nie wiem jak wygladala by techniczna strona) kupowac orginaly za posrednictwem Naszego sklepu???
Albert Szybiński
148
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #10 dnia:
Styczeń 10, 2002, 21:26:20 »
Własnie do tego dr. pajhiwo dążymy.
Marcin
59
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #11 dnia:
Styczeń 16, 2002, 20:53:52 »
z przkroscia musze stwierdzic ze legalne oprogramowanie stanowi u mnie 0 % a to z powodu jednej, jedynej strony www. Jakos to przezyje a oszczednosci oceniam na okolo 300 bugsow. No nie no mam jeden legalny BIGClock bo jest freeware
notman
37
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #12 dnia:
Styczeń 22, 2002, 23:04:32 »
Z legalnych rzeczy to mam tylko Mobile Internet Kit. I tak w zasadzie go nie używam. Chętnie kupiłbym trochę softu do firmy, zwłaszcza tego sprawdzonego, ale nie mam technicznych możliwości. A raczej nie podam przez internet numeru złotej karty firmy.
Kupowanie za złotówki i na fakturę nawet za te same ceny byłoby super.
panther
9
Legalnosc oprogramowania
«
Odpowiedź #13 dnia:
Styczeń 22, 2002, 23:39:43 »
Ja także mam 100% legalnego oprogr. Powód prosty: płacę to wymagam.
Z poprzednim palmem miałem problemy po instalowaniu różnego oprogr. (czyt. wszytko co się dało).
Teraz ostrożniej dobieram to co instaluję.
Co do Sklepu to zdecydowanie jest potrzebny!
(Może za zaliczeniem pocztowym?)
Nie lubię płacić kartą w I-necie i nie lubię czekać tygodniami.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »