ktory wybrac ?

• 4 Odpowiedzi
  • 775 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sho

• 3
  • Sprzęt: Dell Axim X51V
ktory wybrac ?
« dnia: Styczeń 15, 2003, 22:57:06 »
Chce zakupic pierwszego palma. Moje fundusze sa troche ograniczone i po przeczytaniu recenzji padlo na 2 modele:
Palm m105
Visior Edge

Ktory byscie mi polecili ?
Z gory dzieki za wszelkie opinie.

*

Offline MarcinW.

• 716
ktory wybrac ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2003, 07:23:11 »
Visor EDGE - miałem w łapkach jakiś czas temu i wygląda zdecydowanie lepiej. Najbardziej podobała mi się metalowa puszka na ekran :). Raczej solidnie wykonany, aplikacje chodziły spoko a i parametry miał zadowalające. W m105 brakowało mi solidnej obudowy i osłonki na ekran. Ale to moje subiektywne odczucie..
Ja zdecydowanie polecałbym Visora.

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

ktory wybrac ?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2003, 14:00:52 »
A może coś kolorowego? Teraz chyba w podobnej cenie ~ 500-600 zł możesz kupić Palma IIIc z kolorowym ekranem. Stanowczo lepiej pracuje się (o grach nie wspominając).
Pozdrawiam

ktory wybrac ?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2003, 15:01:04 »
Ja mam ten sam dylemat !:)i intensywnie sie zastanawiam co wybrac, nie moge sie zdecydowac VISOR NEO/PLATINUM albo Sony SL10!
Czy ktos mi podpowie konkretnie ! :) patrze na ceny w stanach nie w polsce! visor 99$ a sony okoł 132$ . Jak dla mnie kolor odpada bo zabardzo pradozerne! Palm 105 to chyba nie jest szczyt mozliwosci!w dodatku ta cena! Pozdrawiam

*

Offline jawi

• *
  • 77
ktory wybrac ?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2003, 12:12:15 »
Ale szkoda, że w Visorach nie można dokonać upgrade-u OS ! Początkowo to nie problem, ale z czasem, np. gdy wszystkie programy będą wymagały co najmniej 4.0... Nie pamiętam dokładnie, ale niektóre Visory mają system 3.1, a wiele programów wymaga od 3.5 w górę.

[Dodano: 2003-01-17 12:18:21]
Aha - jescze jedno. Popieram Danysa. Palm IIIc nie jest już najnowszy, ale ciągle b. dobry. Przewagę daje mu udany wyświetlacz, kolor, Flash ROM, jest trochę szybszy od nowszych 105 czy Zire.