Krzaczki w Adress

• 15 Odpowiedzi
  • 1483 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
Krzaczki w Adress
« dnia: Grudzień 21, 2008, 21:41:36 »
Znacie jakieś lekarstwo? FontHack nie daje efektu, choć cały system przyjmuje alternatywne czcionki.
Komuś udało się to obejść?
Mam ten sam problem zarówno na T2 jak i T3.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: Krzaczki w Adress
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:25:10 »
Staruszku, a może coś więcej? Skąd się wzięły te adresy z krzaczkami? Może po prostu mają inne kodowanie?  :)

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:43:27 »
Staruszku, a może coś więcej? Skąd się wzięły te adresy z krzaczkami? Może po prostu mają inne kodowanie?  :)

Hmm... Przesłane przez BT z Pocketa. ;)
Jest jakiś sposób na skonwertowanie? Albo jeszcze lepiej: masowe przerzucenie z Outlooka do Palm Desktopa? ;)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2008, 11:32:32 »
ciesz się że masz wprawdzie z krzakami ale normalne nazwy, a nie "Invalid Charset" jak w Treo ;)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2008, 21:23:41 »
Jest jakiś sposób na skonwertowanie? Albo jeszcze lepiej: masowe przerzucenie z Outlooka do Palm Desktopa? ;)
Chyba najprościej zsynchronizować Pocketa z Outlookiem na PC a następnie Palma z tym samym Outlookiem.

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 23, 2008, 22:10:26 »
Chyba najprościej zsynchronizować Pocketa z Outlookiem na PC a następnie Palma z tym samym Outlookiem.

No właśnie, ale jak zsynchronizować Palma z Outlookiem? Mi się on synchronizuje z Plam Dekstop, Outlooka nie rusza nawet ;)

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2008, 22:16:10 »
Agendus Outlook Edition, trial jest w pełni funkcjonalny. Synchronizuje się z Agendusem na Palmie, ale Agendus jest oparty na systemowych aplikacjach, także dane idą do nich, spróbuj.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 24, 2008, 09:36:29 »
No właśnie, ale jak zsynchronizować Palma z Outlookiem? Mi się on synchronizuje z Plam Dekstop, Outlooka nie rusza nawet ;)
Kurcze, nie pamiętam jak to było w T3, ale seria Treo od zawsze standardowo pytała przy pierwszej instalacji z czym ma się synchronizować (Palm Desktop czy Outlook).
http://www.palm.com/us/support/outlooksupport.html

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 24, 2008, 10:34:40 »
Prawym na ikonce HS w tray i można wybrać co gdzie z czym i jak się ma synchronizować.
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 24, 2008, 11:07:53 »
Prawym na ikonce HS w tray i można wybrać co gdzie z czym i jak się ma synchronizować.

Eee... Możesz jaśniej? :)
Najpierw mam cztery opcje do wyboru (połączenie Palma z PC) - Local USB, Local Serial, Modem i Network. Dalej "Setup" pod którym kryją się tylko opcje połączenia. Potem "Custom" gdzie mogę ustawić opcje synchronizacji, jak np. nadpisywanie elementu na PDA tym z PC. "FileLInk" też wydaje się nie mieć nic wspólnego z Outlookiem, ViewLog tym bardziej. ;) Dalej to już tylko About, Help i Exit.
Jeszcze naszło mnie, by w Helpie poszukać. Nic. ;)
Może masz jakiegoś innego HotSynca?

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 24, 2008, 13:47:27 »
Dla każdego urządzenia jest inny Palm Desktop. Znaczy wybierając przykładowo T3 masz chyba propozycję pobrania wersji 4.1.4, o ile dobrze pamiętam. Wybierając Treo 680 masz wersję jeszcze nowszą, swoją drogą jestem okropnie zniesmaczony tym nowym Palm Desktopem...

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 24, 2008, 18:38:54 »
Hmm... Czy dobrze mi się wydaje, że jedynie wersja z CD zawierała ten dodatek do synchronizacji z Outlookiem, ta z download na palm.com już nie?
Oczywiście ja nie mam oryginalnej płyty instalacyjnej... :/

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 25, 2008, 01:18:23 »
O ile dobrze przypomina mi sie to jest nawet latka czy dodatek na stronie palma do outlooka i lotusa. A zaraz sprawdze plytke o t3 czy cos jest. Niestety tylko moge popatrzec, bo ja na maku pracuje. Jak cos znajde to napisze :)

Cyku myku i mam takie cos po przegrzebaniu plytki. Jak bys cos potrzebowal to pisz, bo mam oryginalna plytke tylko nie mam gdzie wrzucic. Mam nadzieje, ze sie rozpakuje :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2008, 01:22:53 wysłana przez ..::przemek::.. »

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 25, 2008, 01:30:39 »
Bardzo dziękuje - zadziałało perfekcyjnie.  :ok:
To znaczy krzaczki w kontaktach nadal są, ale tym zajmę się później. Ważne, że się synchronizuje. ;)

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 25, 2008, 01:38:29 »
Prosze bardzo :)

A co do krzakow to ciesz sie, ze masz. Ja mam tylko ó, a jak jest cvos innego to nieznany ciag pokazuje i tyle. Musialem przerobic cala ksiazke na wersje bez ogonkow, bo kontakt bez imienia i nazwiska niewiele mi daje ;)

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 01, 2009, 12:11:04 »
Prosze bardzo :)

A co do krzakow to ciesz sie, ze masz. Ja mam tylko ó, a jak jest cvos innego to nieznany ciag pokazuje i tyle. Musialem przerobic cala ksiazke na wersje bez ogonkow, bo kontakt bez imienia i nazwiska niewiele mi daje ;)

Hmm... Po kilku kolejnych synchronizacjach problem się naprawił. Mam polskie znaki w kontaktach na Palmach!
No prawie - jedynie na T3 zauważyłem dziwny efekt, gdzie w przypadku dwóch osób jakaś literka wyświetla się jako krzaczek (na Outlooku jest dobrze, jednak gdy poprawiłem pod Palmem wtedy na PC się wykrzaczyło). Niech już tak zostanie. ;)
Wreszcie wszystko pięknie się synchronizuje i wszędzie mam te same informacje. ;)