Klawiatura do T|E2

• 5 Odpowiedzi
  • 811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
Klawiatura do T|E2
« dnia: Październik 02, 2008, 01:21:38 »
Witam Pilnie potrzebuję klawiatury do T|E2. Zamieściłem ogłoszenie w dziale "Kupię", ale chyba nie szybko (o ile w ogóle) znajdzie się osoba chętna do sprzedaży (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=110130.0). Czy istnieją jakieś zamienniki działające z tym Tungstenem? Tańsze od nowej Palm Universal Wireless Keyboard?

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
  • Sprzęt: był Tungsten E - był Tungsten T - jest Tungsten T3 i Clie TH-55
Odp: Klawiatura do T|E2
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2008, 22:00:05 »
musisz mieć klawiaturę? może od pc Ci wystarczy - jest do tego soft. Podłączasz do kompa i piszesz?
Pierwszym urządzeniem mogącym przypominać dzisiejsze palmtopy był Psion Organizer, który powstał w 1984 r. Wyglądem i funkcjonalnością przypominał rozbudowany kalkulator. W 1989 r. powstały dwa urządzenia: Atari Portfolio oraz Pocket PC

*

Offline famous

• **
  • 151
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2008, 00:23:44 »
musisz mieć klawiaturę? może od pc Ci wystarczy - jest do tego soft. Podłączasz do kompa i piszesz?

Nie bardzo rozumiem. Potrzebuję klawiatury podłączanej przez IR/Bluetooth do palmtopa. O co chodzi z tą klawiaturą od PC?  :O

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2008, 10:58:26 »
pewnie o to żeby po podłączeniu palmtopa do komputera korzystać z klawiatury pecetowej
ale to sposób dobry tylko przy komputerze, a nie gdzieś w terenie

*

Offline famous

• **
  • 151
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2008, 15:18:14 »
Tak właśnie myślałem. Nie, no to nie ma dla mnie żadnego sensu - po to szukam klawiatury do T|E2 żeby nie taszczyć laptopa.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2008, 20:32:48 »
Cóż ukrywać, taki sprzęt. Seria E charakteryzuje się właśnie brakiem portu do podłączenia akcesoriów dodatkowych. Ani rs232, ani universal connectora, ani hosta usb, nic, całkowity brak możliwości fizycznego podłączenia klawiatury.
Pozostają Ci tylko odpowiedniki bezprzewodowe. A nic mi o innych niż Palmowych nie wiadomo...