kilka pytań odnośnie TE

• 10 Odpowiedzi
  • 871 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kilka pytań odnośnie TE
« dnia: Czerwiec 10, 2005, 11:38:11 »
Witam!
jest taka sprawa ze mam kilka problemomw z TE, nie to ze cos nie dziala, ale raczej chodzi mi o sprawe zewnetrznego wygladu. czy jest mozliwosc wymiany obudowy w TE? pytam bo dostalem ostatnio palma i obudowa jest zniszczona, porysowana i ogolnie niezbyzt sie prezentuje zewnentrznie, mnie to tam wsio ryba w sumie ale jakbym chcial go sprzedac to ludziska na wyglad patrza :/ a ta szybka gdzie sie pisze i sa ikonki (te 4 z domkiem, menu, hotsync i z lupa) jest w oplakanym stanie, na srodku jest tak wyjechane ze bardzo utrudnia to pisanie czy mozna to naprawic? i jeszce kolejna sprawa do zewn. wad glosniczek mi czasami nie gra czasami trzeszczy.. :/ rozkrecalem go w celu naprawienia tego bledu bo pewno moze kabelek nie styka ale nie moglem sciagnac obudowy.. czy sa jakies specjakne techniki do sciagania obudowy czy poprostu za slabo  probowalem ja "oderwac" ?
PYTANKO2.
scaignalem sobie jakiegos PiLoca i tam jest wersja light i jakas jeszce i kaza za to zaplacic kilkanascie $ wiec mysle sobie nie instaluje bo jak to demo to kaszana :/ wiec czy mozna gdzies dostac(oczywiscie za free) taka wersje , ktora np po 15 dniech nie bedzie krzyczala o rejestracje?
PYTANKO3.
mam Zlauncher i on nie wyswietla mi wszystkich plikow z karty SD :/ to dlatego ze demo czy trzeba namieszac w ustawieniach?
PYTANKO4.
na palmie jest OS 5.2.1 czy mozna wgrywac jakies nowsze softy (czy w ogole istnieja nowsze) tak jak np mam win98 i mysle sobie czas na nowszy soft i wrzucam win2k.. czy poprostu jest firmowo wrzucony ten i ten do smierci musi tam zostac..?

Bylbym dzwieczny:P jakby ktokolwiekl odpowiedzial chociaz na jedno pytako... pozdro menol..

*

Offline P.D.

• *
  • 63
kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2005, 22:31:08 »
1. Nie wiem czy można wymienić obudowę, ale co doekranu to zobacz czy nie masz naklejonej folii. Słyszałem coś że ekran można naprawić jakąś pastą, ale nie wiem dokładnie.
2. Przeczytaj regulamin forum.
3. O ile wiem to on wyświetla tylko programy z karty a nie wszystkie pliki - do tego jest np. FileZ.
4.Samego systemu nie da się zmienić, ale ]tu masz wszystkie łatki jakie do niego wyszły.

Pozdrawiam

kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2005, 16:32:29 »
Na ekranie nie ma juz folii zabezpieczajacej i to jest wlasnie ten mankament :/ a co do 2. to sorki wielkie... a czy jak zainstaluje PiLoc wersje light to pozniej bedzie chcial jakas rejestracje po jakims czasie? pytam bo nie chce instalowac programu ktory bede musial pozniej usuwac bo to tylko pamiec zasmieca :/ a za łatki thx :] . A co do FileZ-a to mam go ale on jakis taki... biedny jest... na poczatku mialem Resco Explorer i Viewer wersja demo i byl w sam raz ;] czy jest taki program tyle ze darmowy? tzn z przegladarka zdjec itp:p ?

*

Offline P.D.

• *
  • 63
kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2005, 23:31:10 »
PiLoc po 15dniach będzie się pluł o licencję. Tu masz więcej o tej paście co pisałem.
Do przeglądania zdjęć powinien chyba być Photos już w ROMie. Do dokumentów masz DTG (też w ROMie). Real playera do mp3 też masz. Do filmów masz za free Beta playera (teraz chyba inaczej to sie nazywa). Co jeszcze chcesz przeglądać z karty?

kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2005, 23:20:31 »
ok thx za art o pascie przyda sie :D:D tylko ciekawe czy poradzi sobie z moim wyswietlaczem.... hmmm sproboje ;]  a w ROMie nie ma tych programow i dlatego sie tak juz wqzam jak mam jakis filmik odpalic czy komus fote pokazac, uzywam aktualnie jakis programik JPGview ale on biedny taki... jak fota za duza to nie odpali :/ a tak dlugo laduje ze szok... niewiem czy poprzedni user wywalil czesc softu czy co... a tego Beta playera to poszukam ... moze lepszy jest niz TCPMP (tez jakis badziew do filmow)  :D

*

Offline Kusiu

• 3968
kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 14, 2005, 01:59:44 »
Cytat: menol8
a tego Beta playera to poszukam ... moze lepszy jest niz TCPMP (tez jakis badziew do filmow)  :D
TCPMP to jest właśnie Betaplayer. Jest to zdecydowanie najlepszy odtwarzacz filmów na urządzenia mobilne, co Ci w nim nie pasuje?

kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 14, 2005, 19:46:22 »
W TCPMP denerwoje mnie to  ze nie ma przewijania filmow bo jak np ogladam film i musze przestac to pozniej musze od nowa ogladac :/ no chyba ze ja mam jakas staaaaara wersje programu

*

Offline Kusiu

• 3968
kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 14, 2005, 23:17:32 »
Twoja wersja jest wręcz prehistoryczna :D Ściągnij 0.65:
http://corecodec.org/frs/?group_id=53&release_id=107

kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 15, 2005, 20:33:31 »
buhahahaha to teraz zes mnie pocieszyl Kusiu :)  ps dzieki za uswiadomienie mnie  bo bym pewno trwal w tej epoce kamienia lupanego :D... (2 min. pozniej) nooo tu mozna sie cieszyc filmami... (ooo i nawet jakies opcje sa :D:D:D extra ) dzieki  jeszcze raz ;]

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2006, 13:24:31 »
Krucyfix czym wy przerabiacie filmy dla TCPMP, bo sciagnalem najnowsza wersje poket divx enkodera(3.60) i sie okazalo ze jedyna mozliwa kompresja audio jest mp3 ktorej nie obsluguje najnowszy TCPMP(0.71). niby w starszej wersji p dvx enk...  jest mozliwosc ogg ale znowu nie ma napisow. :/ ktos doszedl z tym do ladu ?

kilka pytań odnośnie TE
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 26, 2006, 23:35:37 »
Ja używam SmartMovieConverter. Czasami po przewinięciu skompresowanego filmu w TCPMP gubi mi ścieżke dźwiękową ale pracuje nad tym aby to usunąć  :)  No i można tu pogodzić napisy z dźwiękiem :)
kov007 pozdro ziomku z ulicy  :P