Kilka pytan o Tungstena E

• 7 Odpowiedzi
  • 490 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 24, 2006, 19:34:31 »
Wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem uzywanego Tungstena E. Zakupilem go sobie przez allegro i wg info na aukcji mam tydzien na sprawdzenie sprzetu. Wobec tego mam pytanie, na co szczegolnie mam zwracac uwage, zeby miec pewnosc, ze sprzecik jest ok?
Mam jeszcze pytanko, czy moge uzywac tego samego kabla do synchronizacji jakiego uzywam z moim Z22, kabelki wygladaja tak samo, ale lepiej zapytac. I po trzecie, na allegro zauwazylem, ze sa oferowane baterie do TE, czy wymiana baterii w tym modelu jest latwa, czy raczej sie samemu w to nie bawic. Bede wdzieczny za kazda porade, pozdrawiam!

*

Offline duskerini

• 649
    • http://www.tunio.info
  • Sprzęt: HP 6510, palmT|T, n6600
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 25, 2006, 13:42:43 »
tak, kabelek jest ten sam.

\wymiana baterii, hmm dla chcącego nic trudnego, T|E nie ma jakichs szczegolnych wodotryskow w obudowie (w przeciwienstwie do T|T) wiec podejzewam ze bedzie dosc prosto otworzyc go.

no a co do samego sprawdzenia, sprawdz koniecznie czy dotyk wszędzie dziala (na calej powierzchni ekranu), czy ekran nie ma przebarwien, czy dziala czytnik kart, czy gniazda są w porządku, no i chyba tyle, reszta wyjdzie w praniu:)

powodzenia!

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2006, 23:23:56 »
No i mam juz sprzecik, ale mi troche piszczy ekranik. Z tego co czytalem to chyba normalne jest, choc troche denerwuje. Wyswietla dobrze, nie ma przeklaman kolorow, ale ten pisk. To chyba jedyny mankament, ogolnie palmik pierwsza klasa. Niech ktos poradzi w sprawie tego ekranu czy to zostawic, czy jest to powod by reklamowac palma?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2006, 23:24:22 »
No i mam juz sprzecik, ale mi troche piszczy ekranik. Z tego co czytalem to chyba normalne jest, choc troche denerwuje. Wyswietla dobrze, nie ma przeklaman kolorow, ale ten pisk. To chyba jedyny mankament, ogolnie palmik pierwsza klasa. Niech ktos poradzi w sprawie tego ekranu czy to zostawic, czy jest to powod by reklamowac palma?

*

lucass

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2006, 08:32:56 »
powod do reklamacji palmtopa to to nie jest...one tak piszcza po prostu....

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2006, 14:06:21 »
A czy w Waszych palmach tez tak jest, ze jak sie dotyka (np. jak sie pisze) ekranik rysykiem to piszczy mniej niz jak sie go nie dotyka?

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2006, 14:09:55 »
Cytat: "skiczak"
A czy w Waszych palmach tez tak jest, ze jak sie dotyka (np. jak sie pisze) ekranik rysykiem to piszczy mniej niz jak sie go nie dotyka?

Po prostu ekran dodatkowo wzmacnia dźwięki, działa jak membrana głośnika ;)

Sposobem na ciszę jest np. program Warpspeed (płatny) albo WhineHack (darmowy), tego ostatniego nie testowałem.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2006, 18:27:05 »
I rzeczywiscie ten programik platny usuwa to przykre piszczenie (ale niestety jest platny), natomiast ten drugi, bezplatny, nie robi nic, oprocz zawieszania palma. Albo ja cos robie nie tak, albo on nie jest przystosowany do TE (co nie wynika z opisu) albo po prostu program nie dziala wogole.