kilka pytań m515

• 5 Odpowiedzi
  • 529 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kilka pytań m515
« dnia: Luty 12, 2006, 15:14:01 »
witam

od dziś jestem posiadaczem m515 i mam w związku z tym kilka pytań.

- Posiadam wersje niemiecką palmOS 4.1P czy jest jakis program/nakładka żebym mógł miec wersje angielską bądz polską? i jeśli tak to jak to zrobic

- do komunikacji używam Palm Desktop, i programy instalują się i wszystko super tylko nie potrafie odszukac jak je usuwac (zainstalowalem cos czego juz nie chce)

z góry dziękuje za pomoc

*

Offline Michlis

• **
  • 208
  • Sprzęt: T3, HTC s710
Re: kilka pytań m515
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2006, 16:54:45 »
Witamy na forum! :D

Cytat: "ivannhawk"

- Posiadam wersje niemiecką palmOS 4.1P czy jest jakis program/nakładka żebym mógł miec wersje angielską bądz polską? i jeśli tak to jak to zrobic

Wybór raczej niewielki - Piloc -> http://palm.penreader.com/index.html
Instalacja nie jest skomplikowana, wszystko dobrze opisane w polskiej instrukcji.

- do komunikacji używam Palm Desktop, i programy instalują się i wszystko super tylko nie potrafie odszukac jak je usuwac (zainstalowalem cos czego juz nie chce)

Kliknij  :wink: w górną część ekranu, powyżej ikonek programów, pojawi się menu, z którego wybierz "Usuń" (chyba na pierwszej pozycji), chociaż nie wiem jak to będzie po niemiecku ...  :? pojawi Ci się lista zainstalowanych programów, wybierasz ten do usunięcia i naciskasz przycisk "Usuń". :D  :D  :D  :D

kilka pytań m515
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2006, 17:42:23 »
witam:)

hmm instaluje ten Piloc i potem jak wchodze do niego w palmie to mam tylko kilka ustawien i menu polic a w nim about, nie ma menu tools tak jak w instrukcji, i nie ma opcji translate hmm

jeszcze takie pytanka:)

- w grze warfare, jak rysikiem otworzyc menu kontekstowe? bo moge poruszac sie po planszy ale nie wiem jak cos wybudowac itp:)

- mam zainstalowane kadu-gadu i chcialbym je sprawdzic czy istnieje mozliwosc polaczyc sie przez stacje dokujaca i usb?:) czy musi to byc irda?

*

Offline Michlis

• **
  • 208
kilka pytań m515
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2006, 18:24:58 »

hmm instaluje ten Piloc i potem jak wchodze do niego w palmie to mam tylko kilka ustawien

Więcej nie potrzeba. Wybierasz jezyk, stronę kodową, układ klawiatury i czy ma tłumaczyć interfejs systemu (komunikaty, napisy itd.) czy tylko umożliwić wprowadzanie polskich znaków.

- w grze warfare, jak rysikiem otworzyc menu kontekstowe? bo moge poruszac sie po planszy ale nie wiem jak cos wybudowac itp:)

Menu budowania otwiera się po wybraniu głównego budynku, jest tam odpowiedni przycisk (chyba w kształcie młotka :? )

- mam zainstalowane kadu-gadu i chcialbym je sprawdzic czy istnieje mozliwosc polaczyc sie przez stacje dokujaca i usb?:) czy musi to byc irda?

Chyba radu-gadu?  :wink:
Tak, możesz usostępnić internet przez USB. Słuzy do tego SoftikPPP -> http://www.softick.com/ppp/. Niestety płatny.

kilka pytań m515
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2006, 18:34:35 »
w tym piloc mam tylko

system language: polish demo
codepage: win
redraw method: safe
ext. keyboard

tylko tyle i nic pozatym...

"Menu budowania otwiera się po wybraniu głównego budynku, jest tam odpowiedni przycisk (chyba w kształcie młotka Confused ) "

włączam pierwszą misje i moge tylko jezdzic jakimis 3 pojazdami??

*

Offline Michlis

• **
  • 208
kilka pytań m515
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2006, 20:53:29 »
system language: polish demo

Hm, nie wiem co daje wersja demo, gdyż używam pełnej, najprawdopodobniej nie tłumaczy menu i komunikatów, ale pozwala wprowadzać polskie znaki. Najlepiej sprawdzić w dokumentacji.

włączam pierwszą misje i moge tylko jezdzic jakimis 3 pojazdami??

Jeden z tych pojazdów (największy) po dwókrotnym kliknięciu (czy tapnięciu jak kto woli  :wink: ) zamienia się własnie w ten główny budynek - centrum budowania itd. Po prostu na początku jest mobilny  :wink: żebyś mógł wybrać gdzie chcesz rozlokowac bazę...