Teraz wszystko jest jasne.
1. Skoro już masz TT2 i nie zamierzasz go zmieniać, to porady dotyczące zakupu PDA z CF są nieaktualne

2. Wg mnie karty CF nie jesteś w stanie podłączyć do TT2. Nie słyszałem o żadnym adapterze, który by to umożliwiał, choć różne cuda ludzie wymyślają, więc nie można wykluczyć, że coś takiego ktoś wymyślił/wymyśli.
3. O ile mi wiadomo Palm nie ma złącza typu USB Host, więc bezpośrednio nie podłączysz tam PenDrive lub czegoś podobnego.
4. Z samego założenia nie jest to niemożliwe, teoretycznie możliwe jest zarówno wykonanie konwertera z CF na SD, jak i istnienie jakiegoś czytnika CF podłączanego np. do universal connector. Problem w tym, że to byłyby nietrywialne urządzenia wyposażone w elektronikę, a nie np. prosta przejściówka. Tak jak napisałem, nie spotkałem się z takowymi.
5. Ta hybrydowa karta CF/SD/xD to hmm... bardzo ciekawy pomysł, tyle że całkowicie absurdalny i fizycznie wg mnie nie do zrobienia

. Zwróciłbym uwagę na datę publikacji tego newsa (1.04) i fakt, że podana strona www producenta nie działa...
6. Pozostaje Ci opisana już powyżej przejściówka z SD do CF...
7. Ja mimo wszystko rozważyłbym wybór innego aparatu, jeżeli przenoszenie zdjęć do TT2 jest dla Ciebie istotne. Ja mam taką sytuację, że w PDA, notebooku, "blaszaku" i aparacie mam karty SD i to jest bardzo wygodne rozwiązanie (mieć wszędzie to samo).
Pozdrawiam serdecznie,
Mateusz