Jaki praktyczny futerał do TE ?

• 5 Odpowiedzi
  • 454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 07, 2005, 08:47:01 »
Witajcie,
Właśnie zakupiłem TE i zastanawiam się na rodzajem futerału, jaki się sprawdza w użytkowaniu na codzień: typu Flip czy Book ?

Pozdrawiam, Artur

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2005, 02:30:12 »
Ja jestem zwolennikiem skórzanych etui typu Flip ponieważ wtedy moim zdaniem "chwyt" jest znacznie pewniejszy i nic nie przeszkadza po bokach. Oczywiście wszystko zależy od indywidualnych preferencji.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2005, 16:04:12 »
Dzięki za podpowiedź, właśnie sobie ogłądam dostępne futerały na Brando, dostępne są w zasadzie 2 identyczne typu FlipTop, czy ktoś może wie czy jest różnica w wykonaniu i jakości pomiędzy firmowanym jako PDAir, a Brando ? Jedynie zaznaczono, że jeden jest Deluxe leather, a drugi "tylko" leather, cena identyczna.

Pozdrawiam, Artur

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2005, 03:04:11 »
Ja to bym brał PDAair, zawsze mi się wydawało, że Brando Workshop kopiuje wyroby PDair a w tym przypadku jest to widoczne gołym okiem, one są niemal identyczne :) No chyba, że jest odwrotnie ;), ale to właśnie PDAir jest firmą z uznaną renomą.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2005, 01:37:12 »
witam.. wiec musze ci gosciu powiedziec ze sam nalatalem sie z 2 tygodnie zanim kupilem etui do mojego t5.. poniewaz: yyyyy (wdech) jest tak ze dostepne sa w zasadzie 3 rodzaje futeralow do palmow .. orginalne to hard cace .. czyli aluminium i palm montowany na stale ... soft case czyli to samo  skorka w formie porflela i general case czyli pakujesz palma w cos co ma chronic przed upadkiem z 2 metrow i go nie popierdzielic na kawalki.. ja bylem za ta ostatnia opcja i mowie ci dlaczego.. uzywam zewnetrznej klawiatury czyli co chwila wyciagam palma z etui i klade na klawisze dlatego hard i soft odpada bo palma wtyksz tam na zatrzaski a ja nie cierpie utrodniac sobie zycia.. wiec szukalem czegos w co mozna wrzucic palma .. lekko zamknac i wyciagnac go w kazdej chwili bez wiekszych problemow.. i tu zaczely sie schody.. poniewaz t5 jest nie wymiarowy.. .wiekszy niz t3 .. wiekszy nawet niz te, skubaniec nie chcial wejsc w nic co bylo do kupienia.. wiec zaczlem ryc po sklepach i w sieci.. aaa no jeszcze sobie wkrecilem ze na etui musi byc obowiazkowo napis palmone.. bo inaczej nie kupuje... powiem ci jedno. nie znajdziesz (przynajmniej dla t5) problem pekl wczoraj w sklepie z papierem do drokarek i dlugopisow.. maja tam stoisko pda na ktorym wisza rozne nieprzydatne rzeczy. patrze.. a tam skorka... malina.. 2 zamki duza (mowie zmiesci sie skubany) biore blizej do lapy.. patrze ``clie`` mowie eee.. ale ale.. pokrowiec orginalny.. wykonczenie swietne pieprzyc clie.. daje rade.. wkladam palma - pasuje - patrze cena - 4$ - wzieem i nie zaluje.. skorka dokladnie to byla orginalna clie etui tj-nx series i nadaje sie idealnie.. moj pda ma teraz wygodnie i cieplusio.. ja jestem zadowolony. o tyle. to dla mnie... ale jak  ty gosciu jak nie masz klawiatury to spraw sobie hard case.. milucho lezy w lapie i swietnie wyglada... masz tam jeszcze miejsce na 2 karty pamieci.. to tez wazne
pozdrawiam .. simon

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2005, 12:04:34 »
Jeszcze jedno pytanie,
Czy w futerałach typu Flip wystarczające jest mocowanie Palma z jednej strony, czy przy noszeniu na pasku palmtop nie ulega przekoszeniu w futerale, a mocowanie naciągnięciu lub naderwaniu ?

Pozdrawiam, Artur