Jak z powrotem wgrac standardowe elementy PalmOS

• 10 Odpowiedzi
  • 1249 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ama2

• *
  • 90
« dnia: Listopad 23, 2002, 16:11:12 »
Niestety chyba z miesiac temu bawilem sie Jack-iem i wykasowalem standardowe elementy systemu tj. kalendarz, memo, kontakty, zadania. Mam inne programy, ktore obsluguja te opcje, ale chcialbym wrocic do systemowych. Jak to zrobic?  Mam Palm OS v.4.0

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2002, 17:49:25 »
tez wywalilem polowe z romu ale nie brakuje mi tych rzeczy a nawet lepiej ze wiecej miejsca jest

*

Offline jawi

• *
  • 77
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2002, 18:37:07 »
Trzeba chyba ściągnąc ROM z takiego samego Palma (programik ROM Transfer dołączany do emulatora na PC, zainstalowany w dobrym Palmie), a potem załadować, ale może sie mylę...
Czyli może ktoś by Ci podesłał, bo ja mam 3.5

*

Offline ama2

• *
  • 90
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2002, 23:37:47 »
Na pamieci (przynajmniej na razie mi tak nie zalezy) jak na szybkosci.

[Dodano: 2002-11-23 23:37:47]
Czekam na kogos kto mi pomoze. Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 25, 2002, 10:39:43 »
Yo !
Wpadni na stronke www.palmatrix.tk i pobierz sobie flash dla Twojego modelu ! To easy ! Pozdro !

*

Offline ama2

• *
  • 90
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 26, 2002, 18:25:16 »
flash sciagnalem, ale jak go sie laduje do pamieci? I dodatkowe pytanie mam os w wersji 4.0 a tam flash jest w wersji 4.1. Czy mozna mieszac?

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 27, 2002, 17:37:10 »
Ok ! Ale jaki masz model Palma ? I co sciagnoles, czy calego instalatora, czy tylko rom ?Jesli tool-a to masz calego instalatora, ktory poprowadzi Cie za reke. Wykonuj tylko te czynnosci, ktore opisuje instalator. Oczywiscie, ze upgrade z wersji 4.0 do 4.1 jest mozliwy i.....zalecany ! Yo !

*

Offline ama2

• *
  • 90
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 01, 2002, 10:02:47 »
No i w zasadzie wszystko byloby w porzadku. Bo sciagnalemi sync Wizard zeby zaladowac do rom-u sciagniety program poza jedna rzecza ---- ROZWIAZANIE NIE CHCE DZIALAC (ROZPAKOWYWANIE POD ROM) POD WINDOWS XP!!!!. JEST KOMUNIKAT, ZE POD TYM SYSTEMEM TO NIE DZIALA I KAPLICA

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 02, 2002, 09:12:16 »
Stary, nie kombinuj ! Popros kogos na forum by podeslal Ci backup flasha z m500 zrobiony JackSprat-em. Nastepnie ladujesz go wykorzystujac zwykla synchronizacje ze swego kompa, w Palmie naciskasz FlashWrite i......gotowe ! Masz system 4.1. Jesli cos nie dziala pod XP to nie bedzie dzialac! Jesli nie masz programow o ktorych mowie, to.......napisz na moj e-mail, to Ci podesle ! Palmatrix.tk dziala.....u mnie bynajmniej wszystko chodzi, lecz i tak rom do m500 jest uszkodzony (archiwum). Pozdrawiam

*

Offline ama2

• *
  • 90
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 06, 2002, 09:17:56 »
Moze ktos ma i bylby tak mily zeby podeslac mi backup flasha z m500 zrobiony JackSprat-em.

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2002, 13:00:12 »
Ma ktos pelna wersje JackSprat ????