Jak usunąć PiLoc w hagenuk s200?

• 2 Odpowiedzi
  • 429 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak usunąć PiLoc w hagenuk s200?
« dnia: Listopad 15, 2007, 21:42:30 »
Witajcie! Jestem tu nowy - do tej pory  tylko czytałem, ale skusiłem się na hagenuka s200 z palmosem i już mam problemy.

1. Wgrałem jakiegoś PiLoca, nie działa i nie można go usunąć. Próbowałem wg jakiegoś opisu z miękkimi resetami co 30 sek, ale nie pomogło. Jak go usunąć?
2. W nocy telefon rozładował się i wyłączył. Zanim podłączyłem pod ładowarkę - wyjąłem baterię. Niestety po tej operacji usunęły się wszystkie wpisy z książki adresowej. Czy to przez rozładowanie się czy przez wyjęcie baterii?

To na razie dwa problemy. Ogólnie jestem zachwycony tym smartfonem. Bardzo dużo programów działa, ogrom funkcji, mocna bateria - nie do zarżnięcia w jeden dzień (bez gsm).
Są jednak dwie spore wady.
- fatalna jakość aparatu foto - nokia 7650 z 0.3MPix robi o niebo lepsze zdjęcia.
- kiepska jakość rozmów.

Cała reszta to zalety jak dla mnie.

Przepraszam, że się tak rozpisałem - ale to w ramach przywitania się na PDAclub.pl
Proszę o pomoc z tym PiLoc'em.

*

Offline bronek

• **
  • 206
  • Sprzęt: Era G1
Odp: Jak usunąć PiLoc w hagenuk s200?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2007, 23:03:17 »
cześć,

1) piloc

- dezaktywować polski język, tzn. w piloc ustawić system language -> default
  - soft reset
  - w przeciągu 30 sek. drugi raz soft reset
  - w Launcher wybrać menu App, następnie Delete i wybrać PiLoc i nacisnąć Delete

2) skasowanie wpisów

- dziwna sprawa, u mnie zdarzyło się, że sprzęt leżał kilka tygodni bez ładowania i nic nie ginęło,
    (wyjęcie baterii nie ma tu nic do rzeczy), czyli albo zrobiłeś (może jakiś program) hard reset albo
    jakaś wada sprzętowa ???

pzdr,
bronek

Odp: Jak usunąć PiLoc w hagenuk s200?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2007, 23:32:35 »
cześć,

- w Launcher wybrać menu App, następnie Delete i wybrać PiLoc i nacisnąć Delete

AAAA... bo ja to usuwałem w "card manager i się nie dało. Dzięki serdeczne.
Co do 2. - to musiałem pewnie sam coś zmalować.
Dzięki jeszcze raz.. to działam dalej :)