Jak dziala FAST CPU?

• 8 Odpowiedzi
  • 1103 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak dziala FAST CPU?
« dnia: Październik 23, 2002, 09:34:58 »
Czy podkreca zegar tylko na czas dzialania okreslonej aplikacji czy tez zegar jest podkrecony caly czas?
Czy ktos moze powiedziec ile krotszy jest czas zycia baterii przy dzialajacym Fast CPU?

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2002, 09:55:29 »
Przy pomocy FastCPU mozesz zarowno podkrecic jedna jak i wszystkie aplikacje. Jesli wybierze sobie np tylko iSilo, to wtedy po odpaleniu go procesor zacznie pracowac na wyzszych obrotach.

Co do zurzycia baterii to jakos drastycznej roznicy nie ma, jesli masz akumulatorki i codziennie wstawiasz palma w cradle to nie zauwazysz roznicy.

*

Offline jawi

• *
  • 77
Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2002, 12:39:13 »
Czy podkręcanie nie ma żadnych minusów? Czy na pewno jest całkiem bezpieczne dla procesora?

Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2002, 17:46:50 »
Tak, podkręcanie palmów jest bezpieczne, mało tego, rzadko zdarza się, że jakaś aplikacja nie pracuje stabilnie. A jeżeli nawet, to zawsze można ją wyłaczyć z podkręcania. Jedyną chyba wadą jest brak obsługi IR przy szybszym procku, ale wtedy można jak juz powiedziałem wyłaczyć daną aplikację z podkręcania. Do tego FastCPU 3 ma mozliwość szybkiej zmiany: podkręcanie właczone lub nie, za pomocą jednego ruchu rysika w polu Graffiti.

*

Offline mareg

• 36
    • http://ultrafiolet.com/marek
Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2003, 13:21:00 »
Krasnal - ja bym polemizował z tym bezpieczeństwem. Wczoraj odpaliłem Fast CPU na CLIE SJ 20 i wszystko mi padło. Po resecie nie chciał się odpalić. Przechodził przez "plansze powitalne" i wyskakiwał "Fatal alert". Nie dało się wyłaczyć. W kółko to samo. Pomogło dopiero "Erase all data".

*

Offline Frugo

• *
  • 60
    • www.wmasg.pl
Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2003, 21:26:07 »
Na poparcie mareg dodam ze przekopiowalem raz na Tsenga fast cpu i padlo wszystko. a zebyl to palm lekarza ze wszystkimi danymi pacjentow to bol byl jeszcze wiekszy :) coz pomogl tylko twardy - dobrze ze mnei nie zlinczowal :)

na Clie 320 chodzi bez problemu. :)

*

Offline mareg

• 36
    • http://ultrafiolet.com/marek
Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2003, 08:28:05 »
Przy fast CPU w Clie SJ 20 zaobserwowałem jeszcze jeden niepokojący objaw - pływanie ekranu.

Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2003, 09:47:37 »
wynika z tego, ze zalezy od modelu. Ja mialem Sony T615 i chodzil na 66 MHz (100 % wzrost wydajnosci)...

*

Offline LEON

• *
  • 97
  • HTC Wizard X-plore 2.0
    • Jeszcze pracuję nad tym...
  • Sprzęt: Tungsten | T3, HTC Wizard, cyberkot
Jak dziala FAST CPU?
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2003, 11:10:54 »
Mój IIIc wyciąga tyko 8) 26 MHz bo powyżej już pionowe paski wyskakują 8( aLe tak poza tym to nie zaooważyłęm żadnych dolegliwości. Czasami nawet IrDA zadziała. A słyszałem o IIIc przekręconych na 32!!! MHz...
* Leon
* X-Plore 2.0n :: IPL & SPL 2.22.0001 :: GSM 02.61.11
* 50°21'29.30"N; 19° 8'37.99"E
* Have a nice day 8)