Jak dostac się do inetu na M515 via USB ?

• 9 Odpowiedzi
  • 1124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 04, 2002, 15:00:29 »
Czy komuś udało się uzyskać dostęp do netu via USB ? Jeżeli tak, to w jaki sposób?

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 04, 2002, 15:05:53 »
Dwa słowa: Only Linux :)

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 04, 2002, 15:40:47 »
I tu niestety pozostaje tylko się zgodzić z Czarkiem. LINUX RULEZ!!! :D

Możesz ewentualnie skorzystać z innej alternatywy. Są dostępne kart (kosztowne niestety) SDIO z Bluetooth. Tam się da ustawić takie połaczenie.

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 04, 2002, 16:45:36 »
Ja mam Plyte MSI z BT ale przy zalaczaniu opcji INTERNET ACCEES to pisze ze urzadzenie (PALM T|T) nie supportuje te opcji

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 04, 2002, 21:19:31 »
Azmodan - a masz załączone "internet connection sharing" w ustawieniach IE. Być może BT się do tego odwołuje... Trzeba by spróbować i zrobić normalne udostępnianie połaczenia dla chyba "Bluetooth Acces Server". Wtedy może zadziała. Ja próbowałem to zrobić na Win2k i chodziło bez problemu. :)

Natomiast jeśli chodzi o same ustawienia T|T to komunikt o nieobsługiwaniu "Internet Acces" pochodzi z PC czy T|T??? Być może jest jeszcze gdzieś opcja takiego połaczenia. BT w samej specyfikacji zakłada możliwość łączenia do sieci, więc T|T napewno to obsługuje.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 04, 2002, 21:41:58 »
Tak sie sklada ze dostep do sieci mam przez karte sieciowa; a nie ma tam nic takiego jak udostepnianie polaczenia dla karty LAN jest tylko POLACZENIE MOSTKOWE ktore juz zalaczylem ale jak daje wyszukiwanie w BT urzadzen dla Network access to nic nie znajduje (przy innych uslugach wyswietla w oknie urzadzenia ktore to obsluguja)

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 04, 2002, 21:55:34 »
A jaki masz system operacyjny? Bo to udostępnianie trzeba dodać ekstra z "Dodaj/Usuń programy-Instalator systemu...". A potem zrobić bridge pomiędzy kartą sieciową, której używasz do wyjścia na świat a BT, który daje Ci dostęp do "sieci macierzystej".

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 04, 2002, 23:33:51 »
WIN XP;
wlasnie wyszukalem gdzies w sieci ze za wykrywaniue uslug sa odpowiedzialne stery BT dla windy; tylko nigdzie nie moge znalezc innych niz z mojej plyty MSI

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 05, 2002, 00:46:04 »
Skoro tylko Linux to czy moglby ktos napisac co potrzeba miec wkompilowane w jadro zeby mozna sie polaczyc przez LAN i moze jakis skrypcik do polaczenia.

Mam RedHat 7.3 i Sony Clie PEG-T665C

Z gory dzieki.

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 05, 2002, 08:38:34 »
Dział artykuły -> Palm + Linux + Bluetooth

A co do WinXP to wczoraj probowałem to *.* zmusić do wspolpracy, ale po pingowaniu Palma badz odpaleniu programu WinRouteLite (ktory zapewnia NAT) Palm sie resetowal (?!). Pod Linuxem wszystko smiga, ze az milo :)