Jabber

• 5 Odpowiedzi
  • 652 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zorg

• **
  • 209
Jabber
« dnia: Sierpień 28, 2006, 23:46:26 »
Witam mam problem a mianowicie mam juz listę kontaktow z gg na jabberze lecz mam problem gdy chce sie polaczyc z gg. wpisuje adres gg.jabber.gda.org potem numer i haslo i zaczyna sie performing trwa i trwa az zawiesza mi palma ... co zrobić ??!!Aha gg na kompie rozłącza czyli tak jakby jabber przejmowal gg lecz on sie zawiesza i nei ma zadnego pozytku moze ktos mi pomoze co zrobic aby wreszcie to zadzailalo :)

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
  • Sprzęt: HP hx4700
Jabber
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2006, 08:35:41 »
To może poprostu zmień serewer jabbera? Mój, nie sprawia mi takich problemów, a jak pisałem już gdzieś tutaj wcześniej korzystam z http://chrome.pl, a tutaj masz liste serwerów jabbera głównie polskich, wraz z ich parametrami i obsługinawanymi parametrami, więc napewno znajdziesz coś dla siebie.

http://www.jabberpl.org/Serwery/Porownanie

*

Offline zorg

• **
  • 209
Jabber
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2006, 08:52:01 »
teraz pytanie : jak w chatopusie zrobić transport na gg ?
z resztą wogole napisz wsyzstko co robić od początku ale bez importowania wszystko jak zakladasz nowe jak leci

*

elektryk

Jabber
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2006, 09:17:32 »
wlasnie juz jak wpisujesz adres gg.jabber.gda.org to robisz blad. to jest transport gg. w konfiguracji samego chatopusa podajesz tylko jabber.gda.org . potem jak juz jestes zalogowany, to dodajesz nowy kontakt. w tym przypadku bedzie to transport gg -gg.jabber.gda.org . i potem dodajesz kontakty w formie x@gg.jabber.gda.org gdzie x to nr.gg kogos tam.

*

Offline zorg

• **
  • 209
Jabber
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 29, 2006, 09:56:45 »
ok jestem na chrome i mam wziąc add contact ? gg.chrome.pl ? jezeli tak co dalej mam zrobić ? najlepiej odezwij sie na gg 2210868 a pozniej umiesci się tu instrukcję pełną

*

Offline zorg

• **
  • 209
Jabber
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2006, 23:16:57 »
jak w chatopusie robi się ten transport gg ?mam konto jabber mam listę kontaktow z gg konto zorgg@chrome.pl