pytania optymalizacyjne

• 2 Odpowiedzi
  • 394 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kurt76

• **
  • 113
  • Sprzęt: eee pc 900, nokia 5530, nokia 6810
pytania optymalizacyjne
« dnia: Czerwiec 19, 2006, 17:55:03 »
potrzebuje programu do obslugi profili zasilania np. podczas polaczenia dial-up i na kolysce palm nigdy sie nie wylacza, teraz mam AlwaysOn, ale trzeba recznie ustawiac.....
druga sprawa jak zmniejszyc czcionke w eudora web? korzystam z fonthacka (pakiet od janko muzykanta)
jaka tania klawiature (uzywke, nie na IRDA) polecacie do EDGE? prosze o link allegrowy.....
ile zajmuje mapa polski (drogowa) do handmap lub pda navigator (nie wiem czy nie przekrecam - niech mnie ktos poprawi) i powiedzmy mapa poznania?

za informacje ładnie dziękuję

*

Offline kwieto

• 2785
Re: pytania optymalizacyjne
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2006, 18:28:45 »
Cytat: "kurt76"
potrzebuje programu do obslugi profili zasilania np. podczas polaczenia dial-up i na kolysce palm nigdy sie nie wylacza, teraz mam AlwaysOn, ale trzeba recznie ustawiac.....

PowerOn lub Power - oba AFAIK pozwalaja na wrzucenie opcji "on when charging". Czegos do opcji zeby nie wylaczalo palmtopa przy wlaczonym GPRS (bez podlaczonego zasilania) nie znam

druga sprawa jak zmniejszyc czcionke w eudora web? korzystam z fonthacka (pakiet od janko muzykanta)

Ktory OS jest w Edge'u? Na 5-ke jest Fonts4OS5, jest tez bardzo FontSmoother (AFAIK powinien dzialac tez na starszych OS-ach)

ile zajmuje mapa polski (drogowa) do handmap lub pda navigator (nie wiem czy nie przekrecam - niech mnie ktos poprawi) i powiedzmy mapa poznania?

Poznan - 250k
Polska:
Wersja 1 mapowa - 332k
Wersja 4 mapowa* - w sumie okolo 6,8MB

* - mapa polski podzielona na 4 arkusze: NE, NW, SE, SW. Kazdy arkusz to okolo 1,7MB
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline kurt76

• **
  • 113
  • Sprzęt: eee pc 900, nokia 5530, nokia 6810
Re: pytania optymalizacyjne
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2006, 18:52:32 »
Ktory OS jest w Edge'u? Na 5-ke jest Fonts4OS5, jest tez bardzo FontSmoother (AFAIK powinien dzialac tez na starszych OS-ach)

3.5.2H2 mam zainstalowane male czcionki,isilo je widzi.....