Na necie naczytałem się że ze względu na wbudowany dysk twardy jest dosyć wolny
Sczerze mowiac nie mam doswiadczen z LD, zwrocilem tylko uwage ze LD rowniez ma BT i WiFi. Co do predkosci, to glownym problemem jest pono startowanie dysku, natomiast jak dysk sie juz "rozkreci" to nie ma problemu.
Ale jak juz powiedzialem, nie mialem z nim zbyt wiele do czynienia, wiec ciezko mi sie wypowiadac
Na ekranie PPC z 320X240 niestety np. są nieczytelne napisy na przyciskach w przeglądarce czego przy VGA nie mam.
A nie, to tutaj nie ma zadnego problemu. Na starszych modelach (320x320) rowniez nie mialem klopotow.
Dzięki za szybką odpowiedź i mam jeszcze do Ciebie pytanie. Jeżeli miałbyś wybierać pomiędzy LiveDrive i TX to ....... ?
Ponieważ dosyć istotne dla mnie jest ile czasu może pracować sprzęt na jednym naładowaniu to czy LiveDrive przez wbudowany dysk (i zapotrzebowanie na energię w związku z tym) nie pracuje krócej ?
Zastanawialem sie nad kupnem LD, jednak jest grubszy i ciezszy od T|X a ja nie chcialem nosic przy sobie "cegly" - choc Design LD bardziej mi sie podoba.
Natomiast zaczynam doceniac walory wbudowanego dysku, obecnie mam karte 1GB, ale przy TomTom'ie i PathAway'u robi sie na niej ciut ciasno...
Co do wydajnosci baterii, LD ma znacznie wieksza pojemnosc (1660mAh vs 1250mAh w T|X), natomiast wiecej energii zuzywa dysk... mysle ze de facto oba urzadzenia beda mialy podobne wyniki wydajnosci. Patrzac na oceny obu urzadzen mozna znalezc np. informacje ze T|X uruchomiony do odtwarzania mp3 wytrzymal 6.5h, gdzies indziej znalazlem podobny test LD w ktorym mowiono o 6h... czyli porownywalnie.
Mala uwaga, jesli chcesz duzo korzystac z polaczen GPRS. T|X ma jakis problem z niektorymi telefonami. W przypadku Siemensa S55 rozpinal mi polaczenie przy minimalnej przerwie w komunikacji (wystarczylo np. sciagnac strone i zaczac ja czytac, zeby sie rozpial). W przypadku Nokii 6230i rozpina sie gdy tylko zaczynasz sciagac wieksza ilosc danych (np. sciagasz poczte, sciagaja sie pierwsze 3 wiadomosci i polaczenie zostaje przerwane). Bezproblemowo dziala mi z Motorola V360, dzisiaj bede testowal SE T610. Dlatego w przypadku T|X, jesli GPRS jest cecha "must have" radze sprawdzic czy na pewno poprawnie dziala, albo przygotowac sie na ewentualna zmiane telefonu.
Support Palm mowi o jakims update, ale nie okreslil daty jego wypuszczenia... Przy czym mam wrazenie ze problem dotyczy niewielu operatorow, na sieci nie znalazlem zbyt wiele na ten temat.
Acha, do zarzadzania BT polecam aplikacje BtToggle - swietne narzedzie automatycznie wlaczajace i wylaczajace bluetooth.