Happy Hacking Cradle i T|T3

• 5 Odpowiedzi
  • 696 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sq5fg

• *
  • 62
« dnia: Lipiec 02, 2004, 10:35:08 »
Witam!
Czy ktoś wie czy Happy Hacking Cradle współpracuje z T3 ??
Wiem, że ze starszymi Palmami nie ma problemu. Podstawka łączy się z Palmem za pomocą Universal Connector, więc teoretycznie możnaby było podłączyć Tungstena. Ale co z kompatybilnością i sterownikami?
Proszę o opinie.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2004, 10:43:44 »
Nie ma do niej sterowników pod PalmOS5 a więc działać nie będzie. Poza tym w standarcie nie jest przystosowana do złącz UC - trzeba mieć specjalny adapter, którego nie ma w komplecie.

*

Offline sq5fg

• *
  • 62
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2004, 12:41:14 »
To w takim razie czy istnieje jakieś rozwiązanie podłączenia zwyczajnej klawiatury do palma? Jakiś rodzaj przejściówek PS/2 na UC ? Albo jakieś tanie klawiatury dedykowane? Nie mam zamiaru wydawać ponad 200 zeta albo i więcej na oryginalne klawiatury.
P.S. Chodzi mi o możliwość pracy tylko z palmtopem, bez pośrednictwa PC (programów przekierowujących strumień danych z klawiatury podpiętej do PC).

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2004, 13:16:59 »
Zasada jest prosta - im droższy palm tym droższa klawiatura do niego, akurat te na UC są najdroższe.
Ja zawsze proponuję zakup PalmWireless Keyboard, która może nie jest tania (nowa prawie 300zł), ale jest uniwersalna - działa z palmami, pocketami a nawet telefonami z Symbianem. Pieniądze wydajesz raz.

*

Offline sq5fg

• *
  • 62
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2004, 15:55:38 »
Kiedyś gdzieś czyałem, że jakiś elektronik robi na zamówienie pakiet umożliwiający podłączenie klawiatury PS/2 (przejściówka + sterowniki). To było gdzieś w komantarzach do newsów w tym serwisie. tylko teraz nie mogę znaleźć tego newsa i tego komentarza. Jak ktoś natrafi na niego to proszę o info. Dzięki.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2004, 16:22:59 »
Cytat: sq5fg
Kiedyś gdzieś czyałem, że jakiś elektronik robi na zamówienie pakiet umożliwiający podłączenie klawiatury PS/2 (przejściówka + sterowniki). To było gdzieś w komantarzach do newsów w tym serwisie. tylko teraz nie mogę znaleźć tego newsa i tego komentarza. Jak ktoś natrafi na niego to proszę o info. Dzięki.
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=8007

Problem jednak leży po stronie softu a nie sprzętu.