[Palm TX] Plucker i problem z synchronizacja

• 2 Odpowiedzi
  • 531 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 24, 2006, 08:39:30 »
Witam!

Wczoraj dotarl do mnie nowiutki Palm TX, ale juz wieczorem mialem z nim klopoty. Poniewaz jestem ZUPELNIE nowy w temacie palmtopow, to nie bardzo wiem jak sobie poradzic z problemem...A wiec tak:

Wszystko dzialalo idealnie, ale przestalo. Zainstalowalem Pluckera (oraz Plucker Desktop) oraz RedFisha, ustawilem sobie sciaganie newsow (tylko!) i dalej wszystko gralo - synchronizacja takze.

Nastepnie COS zrobilem - niestety za cholere nie wiem co dokladnie, bo bylo to cos bardzo drobnego (chyba po prostu dodalem w RedFish komiks z Garfieldem do 'sciaganych' rzeczy, ale glowy nie dam), zadna zmiana kluczowych ustawien, niczego nie doinstalowywalem -  i cos sie posypalo. Teraz wyglada to tak:
Przy synchronizacji dochodze do momentu (samiutki poczatek) 'Synchronizing Plucker' i w tym momencie synchronizacja staje. Anulowanie nie pomaga - tylko reset. Co wiecej - wsrod aplikacji w palmie pojawila mi sie nagle 'AcroPilot.prc' ktorej nie moge uruchomic, bo wyskakuje blad systemu - co to w ogole? A pomimo ze w RedFishu nakazalem mu wyczyscic arciwum sciaganych danych (w tym komiksow, liczac ze to pomoze), w Pluckerze dalej pojawia sie nieszczesny komiks z garfieldem, ktorego nie moge otworzyc z braku programu ktory jest do tego potrzebny, a czasem tez pojawia sie problem z usunieciem go... Co ciekawe, nawet gdy wylaczam Plucker Desktop, RedFiska i usuwam plik z newsami z QuickInstall (slowem - nie dodaje niczego do Pluckera) problem dalej sie pojawia...

Ma ktos jakis pomysl co zrobic? Ja - jak mowilem - jestem kompletnym newbie w przypadku palmtopow i jedyne co mi przychodzi do glowy, to Hard Reset...

P.S.
Jeszcze jedno - hot sync jako date ostatniej synchronizacji podaje dzien wczorajszy, godzine 20.42, kiedy to moj problem chyba wystapil po raz pierwszy.  Zadna kolejna (takze nieudana) synchronizacja nie jest juz uwzgledniona. A to ostatni log:

HotSync operation started for Regis on 06/23/06 20:41:20

- Installed file: C:\Program Files\Palm\Regis\Install\Ksiazka.pdb
- Installed file: C:\Program Files\Palm\Regis\Install\PluckerUserGuide.pdb
- Installed file: C:\Program Files\Palm\Regis\Install\RedFish Palm News.pdb
- Already exists: C:\Program Files\Palm\Regis\Install\SysZLib_hires.prc
- Installed file: C:\Program Files\Palm\Regis\Install\viewer_hires_pl.prc
Install synchronization failed

Protocol Error: File already exists. (400B)
OK Expense
OK Quick Install
OK Adobe Reader
OK VersaMail
AddIt Manager Conduit processing transactions
AdditDV - Processing Transactions No Transactions Detected
AdditDV - Retrieving Files
Stored AdditNewsDV-Content.pdb Version 6134
AdditDV - Installing Files
Installing File AdditNewsDV-Content.pdb Version 6134
AdditDV - Updating Databases
AddIt - Processing Transactions No Transactions Detected
AddIt - Retrieving Files No Resources To Retrieve
AddIt - Installing Files No Files To Install
AddIt - Updating Databases
AdditSystem - Processing Transactions No Transactions Detected
AdditSystem - Retrieving Files No Resources To Retrieve
AdditSystem - Installing Files No Files To Install
AdditSystem - Updating Databases
Pushed C:\Program Files\Palm\Regis\Addit\AdditNewsDV-Content.pdb to handheld
OK Note Pad
OK Memos
OK Media
OK Documents To Go
OK Plucker - update turned off in Plucker Desktop
OK Calendar
OK Contacts
OK Tasks
-- Backing up ADD050VData to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\ADD050VData.PDB
-- Backing up AddressCitiesDB to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\AddressCitiesDB.PDB
-- Backing up AddressCompaniesDB to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\AddressCompaniesDB.PDB
-- Backing up AddressCountriesDB to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\AddressCountriesDB.PDB
-- Backing up psysLaunchDB to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\psysLaunchDB.PDB
-- Backing up PmTraceDatabase to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\PmTraceDatabase.PDB
-- Backing up Saved Preferences to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\Saved_Preferences.PRC
-- Backing up AddressTitlesDB to C:\Program Files\Palm\Regis\Backup\AddressTitlesDB.PDB
OK Backup

HotSync operation completed on 06/23/06 20:42:41

*

Offline RoNi

• 815
  • Sprzęt: TX, Tungsten E, Treo 680, Huawei P20
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2006, 09:28:18 »
Mhm miałam identyczny błąd, nic nie pomogło, synchronizacja zawieszała się właśnie na Pluckerze. Przeinstalowałam kilka razy Pluckera, potem Palm Desktop, o ile pamiętam to nawet pomogło :?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2006, 11:02:20 »
Dobra, nieaktualne :)

Hard reset wydal mi sie rozwiazaniem bardzo 'windowsowym' i jako informatyk (no dobra - student, poki co :wink:) uznalem ze na takie barbarzynskie rozwiazanie nie moge sobie pozwolic. Postanowilem wiec, z braku innych pomyslow, przejrzec dokladnie zawartosc katalogu Palm na moim komputerze. I co sie okazalo? W .../Palm/Regis/Install byly jakies smieci, w tym ow nieszczesny plik 'Garfield23' - usuniecie go rozwiazalo problem, znow wszystko smiga :)