GPRS+SE T610+Palm Vx

• 9 Odpowiedzi
  • 808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPRS+SE T610+Palm Vx
« dnia: Kwiecień 13, 2005, 23:54:19 »
Mam problem z połączeniem GPRS przez irde Po wpisaniu zgodnie z http://pdaclub.pl/faq/index.php?q_id=225 nic nie dziala a po wpisaniu zgodnie z  http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=1796 laczy sie ale nie można wyswietlić zadnej strony polączyć sie z GG lub sciagnąć poczty wyskakują jakieś błedy DNS i odrzuca mnie od serwera GG Dzieki za każdą pomoc Jestem bliski zmienic telefon na nokie 8310 bo ponoć tam dziala oki

*

Offline Kusiu

• 3968
GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2005, 10:15:02 »
Telefonu nie zmieniaj pod żadnym pozorem, ten jest ok.

Zobacz jeszcze to:
http://www.wisnia.pl/news.php?mode=newsMore&newsID=23

Może zadziała...

GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2005, 23:43:45 »
Niestety opis ten niczym nie rozni sie od poprzednich Nadal brak oznak niby połączenie jest a stronek nie ma tak samo GG tez nie obezne Jeszcze bede próbował
Dzieki za pomoc

*

Offline Kusiu

• 3968
GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2005, 23:49:00 »
A co masz w log-u? Skopiuj do memo a potem tutaj.

GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2005, 00:17:18 »
system/preferences/connection/new
name:wprowadz swoją nazwę np. IRDA GPRS Modem
connection method: IrCOMM to Modem!!! (a nie PC)
dialing: touch Tone
volume: off

w details
speed: 115200
flow ctr: automatic
init string: pusty

w system/preferences/network
service: wprowadz swoją nazwę np. Idea GPRS
user name: idea
password: idea
connection: IRDA GPRS Modem (JAK WYZEJ), teraz pojawi się zapytanie o telefon, wprowadz
phone: *99#

w details
connection type: ppp
idle timeout: power off (nic nie kosztuje że wisisz na linii)
Query DNS: odznaczone
Primary 194.9.223.79
Secondary 194.204.159.1

ip adress: automatic zaznaczone

w script jest tylko
end
Mam system palm OS 4,1
To przez chwile dzialalo tzn pokazala sie kula siemska na ekraniku telefonu ale niestety tez zadnej strony nie sciagnalem ani GG ale po nastepnym połączeniu już nie dziala
PS
Jestem nowym urzytkownikiem palma i mam nadzieje ze o to chodzilo ;)

*

Offline Kusiu

• 3968
GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2005, 00:28:43 »
Chodziło mi o to co masz w logu tzn. wchodzisz do górnego menu i klikasz Options/View Log.

Ale z tego co Ty wkleiłeś to już widzę czego możesz spróbować - zamiast *99# wpisz raczej ATD*99***2# (bo chyba na pozycji nr 2 masz w telefonie APN internet?).

GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2005, 00:36:06 »
Mam telefon w idei Jest na pozycji 3 ale cid jest = 1 W options w menu gornym mam preference i Abaut aplication no i jak mowilem mam OS 4.0 ale u mnie w idei niema jako takiego internet jest tylko Wap po GPRS i to wszystko Moze musze skonfigorowac jakies nowe polaczeni? Sprobuje pogrzebac na stronce idei

*

Offline Kusiu

• 3968
GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2005, 00:42:17 »
Cytat: nife
W options w menu gornym mam preference i Abaut aplication no i jak mowilem mam OS 4.0
To musi gdzieś tam być, może rzeczywiście w POS4 jest gdzie indziej, ale jest na 100%.

Cytat: nife
u mnie w idei niema jako takiego internet jest tylko Wap po GPRS i to wszystko Moze musze skonfigorowac jakies nowe polaczeni? Sprobuje pogrzebac na stronce idei
Chwila, tutaj trzeba wykorzystać internet over gprs, musisz to aktywować u operatora. Myślałem, że od samego początku o to Ci chodzi.

GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 15, 2005, 00:48:31 »
No nic jutro pojde do punktu albo zadzwonie Czyli musze to aktywowac i wtedy ustawic w telefonie nowe konto? a dalej juz probowac z ustawieniami takimi jak opisane byly na stronach Dzieki bardzo za pomoc bo juz mialem dosc Zobaczymy jutro caly weekend mam na siedzenie i testowanie ;)
Dzieki za pomoc jak zadziala to sie odezwe

GPRS+SE T610+Palm Vx
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 17, 2005, 21:21:08 »
Jest super u mnie w SE dziala tak jak powinno :) Ale jest problem moja dziewczyna ma sagema my x5-2 i tam nie dziala Probowalem utworzyc nowe konto takie jak u mnie ale tam nie da sie wpisac DNS i jak sie probuje laczyc wyskakuje komunikat o nie prawidlowym numerze Juz probowalem roznych sztuczek ale zadna nie pomogla Moze ktos cos poradzi Jeszcze jedno ma palma takiego jak ja czyli Vx i Palmos 4.0