gdzie w Polsce kupię Tungstena TXa z polską, pewna gwarancją

• 11 Odpowiedzi
  • 936 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.

Moze sie to wydac dziwne, ale probuje od dwoch miesiecy kupic w Polsce, najlepiej w okolicach Slaska, palma Tungsten TX z gwarancją realizowana w kraju o nie udaje mi sie. Dodam ze interesuje mnie urzadzenie w cenie do 1300 zl. Okazuje sie kupienie TXa w Polsce, w sklepie, graniczy z cudem. Ostatnio nacialem sie na kilku zakupach sprzetu tego typu stad moj upor zeby to bylo w sklepie i z polska gwarancja. Probowalem juz w kilku sklepach i albo okazuje sie ze nie maja sprzetu, albo ze "z ta gwarancja to wlasciwie nie wiadomo jak to jest". W pixmanii sprzet dostarczaja szybko ale gwarancja we Francji - odpada, zamowilem juz telefonicznie sprzet w sklepie X1, dopiero przy odbiorze okazalo sie, ku wielkiemu mojemu zdziwieniu ze podane mi telefonicznie ceny to ceny netto - kpina, odpadlo. W komputroniku czekam juz blisko 2 miesiace, przesuwaja tylko termin dostarczenia i olewaja sprawe. Trudno chyba miec do wiekszosci pretensje w momencie gdy dystrybutor na Polske rowniez nie radzi sobie z zaopatrzeniem. Dzwonilem do nich i uslyszalem, ze "moze za 2-3 tygodnie" i tym podobne rzeczy. Rece opadaja. Nie chce mi sie wierzyc, ze to jest takie trudno. Doradzcie.

*

Offline chiangpawel

• **
  • 143
    • Cobi
  • Sprzęt: ibm x40

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2006, 21:20:54 »
Jak juz napisalem w pierwszym poscie, wole sklep, niewielka to gwarancja, zwlaszcza w przypadku niektorych sklepow internetowych ale zawsze. Ostatnio kupilem pare rzeczy z drugiej reki i nie jestem zadowolony, zreszta to moje bardzo subiektywne odczucie, ktore jednak powoduje ze upieram sie przy sklepie i to najlepiej takim w ktorym odbiore sprzet osobiscie.

*

Offline chiangpawel

• **
  • 143
    • Cobi
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2006, 21:23:12 »
coz, ja duzo kupuje przez allegro i nie nacialem sie jeszcze ani raz, nie namawiam ale cena jest b. dobra wedlog mnie, za takie pieniadze to bym ryzykowal...

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2006, 21:40:53 »
:-) Twoje szczescie. Ja tez bym pewnie zaryzykowal, tyle ze poprzednie dwie tego typu, mniej lub bardziej ryzykowne, transakcje wyjatkowo mi sie nie udaly. Tym razem postanowilem kupic cos po prostu, bez kombinacji, pewnie, tak zebym wiedzial kto i gdzie mi to sprzedal i do kogo zglosic sie gdy sprzet siadzie. Wydawalo mi sie ze przy tej cenie sprzetu powinno byc to juz norma, ale w przypadku urzadzen palma w Polsce chyba jeszcze norma nie jest. Moje rozumowanie bylo bardzo proste, chce wydac, jak na moje oko duzo za tego typu sprzet bo 1200-1300 zl. Sprzedawcom powinno w duzym uproszczeniu zalezec na to azeby spelnic moja zachcianke, nie powinienem miec problemu ani z zamawianiem, ani z odbiorem, ani z gwarancja. Niestety  taka sielanka jest czysto teoretyczna :-) Poniewaz jednak takich sklepow na pewno jest wielokrotnie wiecej niz ja znalazlem i generalnie mam male doswiadczenie w tego typu zakupach, stad moje pytanie do Was.

*

Offline chiangpawel

• **
  • 143
    • Cobi
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2006, 21:47:16 »
hmm, no to moze ja poniose to ryzyko i kupie a potem ci sprzedam  :D , ciezko bedzie to kupic normalnie w sklepie,  ja w Krakowie normalnie nie moge kupic  Acera n311  :?

*

Offline kwieto

• 2785
Re: gdzie w Polsce kupię Tungstena TXa z polską, pewna gwara
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2006, 22:20:19 »
Post usunięty jako wyraz protestu przeciw działaniom administracji na forum PDAclub.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=71713.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 00:24:41 wysłana przez kwieto »
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2006, 22:21:36 »
No i to ostatnio dziwi mnie niezmiernie. Albo ja w ogole nie znam sie na problemach zwiazanych ze sprzedaza tego typu zabawek, albo w Polsce sprzedawcy nie wiedza jeszcze za bardzo na czym ten biznes polega. Nic to, nie tak to inaczej sie uda.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2006, 22:24:11 »
Kwieto, wyslij mi prosze w takim razie jakies namiary na siebie: telefon, maila.
Ale wciaz czekam na jakies namiary na sklepy, niech i internetowe.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2006, 22:26:51 »
Post usunięty jako wyraz protestu przeciw działaniom administracji na forum PDAclub.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=71713.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 00:24:31 wysłana przez kwieto »
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 31, 2006, 17:25:45 »
Tym, ktorych powyzszy temat interesuje, donosze, ze prawdopodobnie znalazlem juz rozwiazanie. Nie mam jeszcze sprzetu w rece, wiec informacja nie jest w 100% pewna (dam znac jak rozpakuje przesylke:-).To czego nie potrafilem zalatwic w komputroniku (ktory szczerze i goraco wszystkim wam odradzam, nie tylko z tego jednego powodu) w ciagu 2 miesiecy, zalatwilem w sklepie www.emobilne.pl w ciagu pietnastu minut, przesylka ma być w poniedzialek (zamowilem w piatek, damned weekend:-). Pozdrawiam i mam nadzieje, ze komus zaoszczedzi to czasu, ktory ja jak widze stracilem zupelnie niepotrzebnie liczac na firme, ktora z takich czy innych powodow po prostu sobie nie radzi z obsluga wlasnej oferty.

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 03, 2006, 16:12:40 »
Zgodnie z obietnica informuje, ze przesylka doszla. Wszystko jest ok, a 3 dni z porownaniu z 2 miesiacami (bez skutku) w komputroniku niech Wam dadza do myslenia :-)