Garmin iQue - mapy Polski z routingiem?

• 3 Odpowiedzi
  • 519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 31, 2004, 18:56:00 »
Czy ktoś zna cyfrową mapę Polski na iQue 3600 z routingiem?
Pozdrawiam,
Marek

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2004, 16:22:31 »
dołączam się do pytaniea. Też mam Ique i wgralem do niego GPmapę, ale gdy chce znaleść jakiś adres to pokazuje mi tylko jak w linni prostej tam się dostać..  coś dla samolotów?  
Czy można chociaż manualnie poustawiać waypointy na głównych skrzyżowaniach,  a miły głos Ique będzie nam wtredy przypomianał o skrętach (?). Mam zerowy zmysł przestrzenny! i dlatego kupiłem to urządzonko, mam nadzieje że na cos mi się przyda!  

pozdro,

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2004, 22:55:44 »
Oj cierpliwości.
Jestem "prawie" pewien że przed następnym sezonem wakacyjnym będą do wyboru ze dwie mapy Polski z autoroutingiem :)

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2004, 15:44:57 »
Cytat: biogray
Czy można chociaż manualnie poustawiać waypointy na głównych skrzyżowaniach,  a miły głos Ique będzie nam wtredy przypomianał o skrętach (?). Mam zerowy zmysł przestrzenny! i dlatego kupiłem to urządzonko, mam nadzieje że na cos mi się przyda!  

Jeszcze nie można. Aktualna wersja software  to 5.2.1 R3. Dodawanie waypointów w trybie 'off road' zaplanowane jest w następnym update, R4.  Chciałbym Cie jednak zapewnić, że znacznie lepiej mieć tryb "off route" niż źle przygotowaną mapę z autoroutingiem. W pierwszym przypadku wiesz, że sam wybierasz drogę. W drugim, zdany na komunikaty jedziesz w jednokierunkową pod prąd albo trafiasz na ślepą ulicę....

Sugeruję ustawić w Preferences/iQue/Maps - General zakładkę (na dole) Orientation na Track Up below 2km i przy dużym powiększeniu będziesz wiedział, czy skręcać w prawo czy w lewo.