e-mapa i palm

• 15 Odpowiedzi
  • 1328 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pnHD

• **
  • 182
e-mapa i palm
« dnia: Wrzesień 19, 2004, 12:27:09 »
witam.
czy ktos z szanownych 'palmowiczow' moglby sie pochwalic uzytkowaniem e-mapy na palmie? u 'pcketowcow' sprawa kwitnie, a tu?
pozdrowionka

*

Offline Kusiu

• 3968
e-mapa i palm
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2004, 13:14:00 »

*

Offline pnHD

• **
  • 182
e-mapa i palm
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2004, 13:42:58 »
dzieki. to czytalem. ale wydaje mi sie, ze pare osob korzysta z tego programu mimo tego jaki on jest.

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
e-mapa i palm
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 29, 2004, 16:53:23 »
Uzywam PDA Nawigatora, jest sredni, brakuje routingu :( gdyby był routing ( to chyba sprawa ze mapy nie są w specjalnej wersji plationum ) to bylby calkiem fajny :)

BTW Czy moze idzie jakos przerobic mamy z pda nawigatora na wersje platinium ???  a moze jakis inny progs na palma z routingiem ( teren polski )

*

Offline pnHD

• **
  • 182
e-mapa i palm
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2004, 19:59:40 »
Tak sie uklada, ze nie ma na PalmOS map Polski. Stad decyzja na zakup PDA Nawigatora. Faktycznie trzeba stwierdzic, ze nie wiadomo czasem gdzie sie jest. Juz nie wiem do czego zostal tak glupio zrobiony. Zeby chociaz w trkcie nawigacji wyswietlaly sie nazwy miejscowosci. Przynajmniej tej, ktora mamy za soba i tej, ktora przed nami. Ale ja osobiscie wprowadzilem sobie takie usprawnienie : jako GPS uzywam Garmin eTrex, w ktorym mam wprowadzone (wprowadzam sukcesywnie) nazwy miast, puktow niebezpiecznych jak fotoradary i dziurawe odcinki drog, itp. W aucie mam widoczny ekran Palma i wyswietlacz GPS-a. Tak wiec korzystajac z obu urzadzen widze w zasadzie wiecej. Moze nastepnym razem fotka jak oba urzadzenia sa zamontowane.
A nawiasem mowiac zastanawiam sie czy nie sprawic sobie jakiegos ipaq i AutoMapy.

*

Offline Kusiu

• 3968
e-mapa i palm
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2004, 20:02:04 »
No niestety - jeżeli PalmOS i nawigacja w Polsce to tylko IQue3600. Z Europą i resztą świata jest już o wiele lepiej.

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
e-mapa i palm
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2004, 21:15:48 »
Tak wogule, to jaki program hula na  tym Ique 3600 ?? wkoncu to PalmOS i  na innych maszynkach też powinno pojsc.

*

Offline pnHD

• **
  • 182
e-mapa i palm
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 14, 2004, 21:32:34 »
np. palm i tomtom. mucha nie sieda. oczywiscie europa zachodnia. ale chodzi o nieszczesna polske....:(

[Dodano: 2004-10-14 21:38:02]
mam cicha nadzieje, ze sprawa z pda nawigator rozwinie sie i do jego producentow dotra sygnaly, ze jadnak da sie na tym zarobic. to jak zwykle, sprawa czasu i zaangazowania uzytkownikow....:))

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
e-mapa i palm
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 14, 2004, 21:52:25 »
popieram kolege pnHD . Moze ma ktos jakies informacje na temat rozwijania PDA Nawigatora?

*

Offline pnHD

• **
  • 182
e-mapa i palm
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 14, 2004, 22:06:51 »
no wlasnie napisalem, kto moze miec ten pomysl. my go mamy panie kolego GEMIS. ale my, -to nie tylko my, czyli ty i ja. trzeba czasu. moze zbierze sie kilku kolesi uzytkownikow i zaczniemy naprawde sie tym zajmowac. bo chodzi tez o mapopolis, ktory ma spore mozliwosci, a ktore nie zaleza od samych map. mnie wydaje sie, ze to ten komplet kupy sie nie trzyma...., teraz takie czasy i mozliwosci (ogolnie rzecz biorac), ze nie mozna powiedziec -dobrze, ze jest. klient placi, - klient wymaga.

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
e-mapa i palm
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 14, 2004, 22:15:07 »
Więc co robimy ?:) Maile do producentów ?  Co  do mapopolis. to routing i inne "bajery " chyba umozliwiaja mapy w wersji platinium, na które producenci PDA Nawigatora nie uzyskali licencji :(    

*

Offline pnHD

• **
  • 182
e-mapa i palm
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 14, 2004, 22:28:35 »
licencje uzyskaliby, gdyby zaplacili. maile do producentow- no narazie jest nas dwoch- to mozna juz zaczac. nie wspomne o jezyku. mamy niby program polski, od polskiej firmy zakupiony, a gdzie to w sofcie? ja juz napisalem maila do firmy, czekam na odpowiedz. zobaczymy. mysle, ze naprawde trzba pare dni poczekac.-moze jeszcze pare osob to zainteresuje. bo jak nie to sie okaze, ze jestesmy frajerzy....

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
e-mapa i palm
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 14, 2004, 22:40:51 »
wyslalem... ehhh jak nic z tego to albo czekac az Ci na zachodzie sobie o nas przypomną , albo czas zmienić platforme na Pocket PC :(

*

Offline pnHD

• **
  • 182
e-mapa i palm
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 14, 2004, 23:03:08 »
....na zachodzie nas znaja...., ale ciezko im dla nas mape zrobic...wielki problem. i dziwne, bo duzo palmuser-ow zamierza jechac na wschod.a na wschodzie nie ma map...hahaha.
nie, trzeba sie wstrzymac pare dni GEMIS. moze ktos napisze...

[Dodano: 2004-10-14 23:06:20]
a jakby co, to mam na oku ipaq 2210. a on ma dwa gniazda, na cf i mmc/sd. ze nie wspomne o automapie, ktora smiga.....
.....cezex przeszedl, to i ja moge....

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
e-mapa i palm
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 19, 2004, 15:26:40 »
Dostalem odpowiedz z e-mapy :) Byla miej wiecej taka że narazie zadnego upgradu nie planują bo nowe funkcjie wprowadzaja z nowymi wersjami  ( na poczatku roku ). Mozna domniemac ze nowa wersja PDA Nawigatora jednak wyjdzie ( poczatek 2005 ) Nie napisali jednak jakie zmiany zastosuja i czy bedzie ten upragniony routing :( ale jakas nadzieja jest. pozdrawiam.

*

Offline 1Bogdan

• 12
  • Sprzęt: Qtek S110
e-mapa i palm
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 08, 2004, 13:22:25 »