Dlaczego nie lubię T3?

• 36 Odpowiedzi
  • 5288 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Dlaczego nie lubię T3?
« dnia: Lipiec 04, 2008, 14:12:12 »
Może wytłumaczę, bo ciągle narzekam na ten model a nie wszyscy wiedzą dlaczego.

Ekran. Hmm, ekran świetny. Można go nawet obrócić, sprawdźcie sami. Po obróceniu obraz odświażany jest o jakąś połowę wolniej!!

Karty. Biorę do ręki Zire 72. Już nie mówię o Treo, które podobno czyta SDHC, ale o Zire 72. Wkładam kartę SD 1GB. Robię backupa, wyjmuję kartę. Wkładam 2GB, robię backupa wyjmuję kartę. Wkładam 4GB, robię backupa, wyjmuję kartę. Terez do ręki biorę T3. Wkładam 1GB, robię backupa. Pliki kopiują się zauważalnie wolniej niż na Zire 72! Nieważne, wyjmuję kartę. Wsadzam 2GB, próbuję robić backupa, error! Phe. Na tym kończy się moja zabawa z kartami.

Bateria. Dokładnie taka sama siedzi w Tungstenie|T. Teraz porównujemy. T|T ma supermegaenergoocszczędnego Omapa, T|3 ma XScale 400MHz. Ekran w T3 jest większy i także bardziej energochłonny. Jak to się odbija w czasie działania? Tragicznie. Mnie bateria 2500mAh (2,5Ah) starczała na JEDEN DZIEŃ INTENSYWNEJ ZABAWY Z T3! Musiałem ją ładować co noc. Standardowa to jakieś trzy godziny. Oczywiście cały czas i we wszystkich przypadkach włączony BT i podświetlenie na maksa.

Dźwięk. W T|T był tragiczny. Po wgraniu patcha był już lepszy, ale nadal do kitu. Zire 71 trochę lepszy, ale nadal cicho i płytko. W Zire 72 to był dopiero dźwięk! Equalizer w Pocket Tunes nie powodował harczenia ani trzeszczenia, na każdym ustawieniu! Basy zadawalające, głośno gra, jednym słowem świetnie. Teraz T3. Głośno, ale niezbyt dobrze. Słaba dynamika, słabe basy. Otwieram equalizer. Jeśli przesunę którykolwiek suwak za bardzo, nawet o kilka pikseli, dźwięk na tej częstotliwości już harczy! Jak zapewne łatwo się domyśleć zadawalającego dźwięku w ten sposób nie uzyskałem. Zgoda, gra lepiej niż T|T. Ale zauważa się tylko większą głośność. Bo jakość, ekhm, no fakt, Palm to nie urządzenie do słuchania muzyki, ale ja ciągle jestem zauroczony Zire 72, on grał nawet lepiej niż te szajsowate chińskie odtwarzacze MP3 z Tesco!

Obudowa. Na dole cztery śrubki. Wygląda to solllll.... Przepraszam, palmtop mi spadł. CHOLERA! GDZIE SĄ TE ŚRUBKI?!? Już ich szukam. Znalazłem dwie. Przed upadkiem były cztery. I czemu ta obudowa jest taka powyginana?!? Czemu w miejscach otarć po prostu schodzi kolor?!?

Rozszerzalność. Dlaczego do T3 nie można podpiąć klawiatury, która bezproblemowo działała z T|T? Ten sam port. Hmm, ograniczenia. Nic mnie nie obchodzi z czego wynikają, ale mój Logitech Typeaway keyboard się kurzył podczas używania T3!

Digitizer. Osobiście bawiłem się czterema tetrójkami, tylko moja miałą dobrze działający digitizer. To dlatego że nie był zużyty. Ciągłe rozsuwanie i zsuwanie obudowy okropnie niszczy urządzenie.

Niezawodność. Mój T3 bardzo często podczas resetowania wywalał błąd "Fatal exception". Kończyło się to HR. Często też podczas SR wpadał w pętlę. Wysyłanie przez BT też nie działało, pokazywał się błąd i musiałem resetować. Ale to chyba wina jakiegoś oprogramowania (tylko jakiego, bo nie instalowałem nic co by na Z72, Z71 czy T|T zachowywałoby się podobnie)...

Teraz zalety. Ekran świetny. Wszystko widać, no, akurat w słońcu nic nie widać, ale w pomieszczeniu świetnie! Bardzo wysoka rozdzielczość, ogromny plus. Rysik też jest świetny, KURCZĘ, JAKI ON JEST ŚWIETNY! Długi, wygodny, metalowy. Kocham ten rysik. Kochałem. Dopóki mi nie spadł. Odłamała się końcówka do dotykania ekranu. Ale to chyba przypadek. W rękach miałem już dziewięć identycznych rysików i wszystkie wyglądały świetnie. Waga. To chyba zasługa tej obudowy na którą narzekam, bo T3 jest malutki i leciutki. Mój akurat był, dopóki nie dorobiłem zewnętrznego battery packa. No i warto wspomnieć o ilości ramu i heapu, w zupełności wystarczy...

Proszę, a teraz możecie mnie zacząć atakować. Z Lucassem będę rozmawiał, z Kitorem będę się kłócił.

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
  • Sprzęt: był Tungsten E - był Tungsten T - jest Tungsten T3 i Clie TH-55
Odp: Dlaczego nie lubię T3?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2008, 14:47:55 »
To prawda :( , że Konrad odradzał mi kupno T3 - lecz kupiłem go - niech to szlag - nie było w tedy zire7...  :mad: Nie powiem myślałem o tym też. Po paru tygodniach przyzwyczaiłem się do tego resetowania i i słabej baterii, którą zastąpiłem battery packiem  :grin: - To prawda że łażenie z kabelkiem zasilającym to nic fajnego, ale na razie w terenie na nim nie działam, ale będę bo kupiłem GPS - kurde tylko wydaję - ale czyż nie jest on ładny? - śmiech :E - tak dla wyglądu go przecież nie kupiłem. Dla mnie wystarczy - poczekam - zobaczę jak się rozwinie sytuacja na rynku - może coś się trafi i kupię coś lepszego (ale dopiero za parę miesięcy najszybciej) - Przypomina mi się dowcip o ruskim zegarku który wszystko może tylko ma dwie walizki baterii. Jeśli chodzi o dźwięk to może nie jest najlepszy, ale jest i może nam coś pograć - swego czasu pytałem na forum o radio w palmie? - są słuchawki z radiem - na tym zaprzestałem.
Jeśli o digitizer - to już są dwa - mój tez dobrze działa. Nie wiem tylko jak długo, ale czas pokaże. Czy z czasem nasze wymagania nie rosną - chciałoby się aby palm miał w sobie wszystko i to na poziomie.

Myślę, że poznać palma to przejść od TT przez TT3 do innych urządzeń - dopiero docenić co który potrafi i co jest najbardziej potrzebne do pracy. Zawsze jest tak iż czegoś tam nie ma.

Mnie starczy na razie TT3 - jest dobry - ładny - i ma duuuuuuży ekran. A ja jestem wzrokowcem i jak widzę duże
to jestem happy. Tyle mojego - zobaczymy czy inni sie odezwą

Pzdr. :ok:
Pierwszym urządzeniem mogącym przypominać dzisiejsze palmtopy był Psion Organizer, który powstał w 1984 r. Wyglądem i funkcjonalnością przypominał rozbudowany kalkulator. W 1989 r. powstały dwa urządzenia: Atari Portfolio oraz Pocket PC

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2008, 14:49:33 »
No tak, ładny jest, szczególnie podoba mi się przycisk nawigacyjny pięciokierunkowy. Ale w praktyce wypada słabo, boki same się wciskają, a góra/dół trzeba się siłować...

P.S. Ty nie masz battery packa, ty masz battery extendera. Czym to się różni? Battery pack siedzi w urządzeniu (no dobra, mój był do niego przykręcony) i jest podłączony jako zwykła bateria, a nie do portu ładowania. W związku z tym jest głównym źródłem prądu i nie da się go odczepić.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 14:53:57 wysłana przez Konrad Radwan »

*

Offline Ktoś

• 611
  • Sprzęt: NEXUS 4
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:03:10 »
J może powiem co mnie wkurza w tym modelu.  
1) bateria - przecież to jest żenujące co palm zrobił z tą baterią
2) digitalizer - bardzo, ale to bardzo awaryjny  - pewnym półśrodkiem jest powerDiGi, ale wydawanie kolejnych $ na coś
 co powinno po prostu działać jest nieporozumieniem.
3) karty - tu jest trochę pod górkę - chociaż bezproblemowe 2 GB by się przydało. Może ten problem  zniknie, bo Dymitry pracuje na obsługą kart SDHC w T3 ( może coś z tego wyjdzie)

Co do reszty, to mam pozytywne odczucia
-obudowa jest solidna, aluminiowa ( mam dość cienkich jak papier plastikowych obudów)
-głośnik - może dźwięk nie jest najczystszy , ale głośniczek raczej nie był budowany w celu słuchania muzyki z niego
-ekran - cudo, jasny, wyraźny, w słońcu jest czytelny (pewnie dlatego, że mam Brando P+ nałożone)
-stabilność - nie wiem co w twojej t3 się działo, ale moja jest raczej stabilna - średni raz na tydzień zdarza się jakiś crash
Abre tu mente

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:14:20 »
blas bla ...wszystko zalezy do czego chcesz uzywac urzadzenia... mailem juz wiekszosc co byla na rynku z Palm OS, z palm inc to chyba nawet wszystko, od starych palmpilotow po centro.... zostaly mi dwa, TT3 i Lifedrive...dlaczego TT3? bo... uzywam palma jako organizera, nie slucham na nim muzyki, nie ogladam filmow ( a dzialaja calkiem ok), dotyk dziala mi ok, wiec to juz trzeci , czesciej dotyk sie psul w TT :P, jako ze nie korzystam z niego z multimediami , 1 GB mi wystarczy, zreszta jak cos potrzebuje to VNC albo FTP i sobie przesle/sciagne itp. email dziala ok, doc i ksiazki ok, organizer miod...bateria...ok zadne cudo.... ja zawsze na minimalnym podswietlaniu jade, Brando Protector Plus na ekranie, co dwa dni laduje chyba ze sie BT bawie z telefonem... z tym odswiezaniem w landscape przesadzasz, musiales miec launchera jakiegos ktory to powodowal, na czystym systemie tak nie jest, z facer pro tez niezauwazalnie wolniej. porownaj sobie to odwracanie ekranu z WM z jakims wisbarem :P srubki sie przkreca i lakierem bezbarwnym z wierzchu, ja zadnej jeszcze nie stracilem...rysy...wgniecenia...to aluminium a nie plastik ABS... zreszta dobry futeral albo alucase i po klopocie... klawiatura.... no trzeba bylo jakas wireless kupic :P ja resetow nie mam, chyba ze testuje jakies "programy" na dobranym zestawie softu....zapominam co to HR,,, ba zapominam co to SR :P bylby idealny z wifi o lepsza bateria i nowszym osem, TX i LD moglyby sie schowac za rog ....  nie wymagam od niego cudow z osiagow... ale jak juz pisalem i sie powtorze do zadan PDA , czyli organizacji czasu, kontaktow , notatek, nawet bez wifi T3 jest IDEALNY.... a jak ktos potrzebuje kombajn multimedialny to prosze bardzo, Archos albo inne :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 15:16:39 wysłana przez lucass »

*

damist

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:20:37 »
Jakość dźwięku w Zire 72 rewelacyjna nie jest. Na słuchawkach , które grają można by powiedzieć idealnie pod odtwarzaczem czy PPC na Zire że tak powiem grają do du... Ale jest jedno ale . Kupiłem inne słuchawki specjalnie pod Zire , na odtwarzaczu grają nie za fajnie tak samo na ppc zaś na Zire prawie idealnie. Bardzo ciekawe :P Co do porównania z T3. Kolega kupił z tydzień temu i przyznam że chciałem się nawet z nim zamienić bo wygląda super ale po zabawie i porównaniu go z Zire wstrzymałem się .

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:21:43 »
PowerDiGi ma to do siebie że kalibracja jest zapisywana systemowo - tzn synchro z PalmDesktop, HR, wywalamy z backupu PowerDiGi, synchro i digi jest ładnie skalibrowany  :wink:

Bateria - tu się nie wypowiem, moje obydwie (oryginał i zamiennik) trzymały 15 minut, do tego zamiennik spuchł. Na szczęście sytuację ratowały plecki PowerToGo (2.5h divixa bez kompresji na maksymalnej jasności wytrzymał)

Ekran - w słońcu wcale tak źle nie jest, choć widziałem lepsze.

Głośnik - powyżej 92% przesterowany dźwięk, niestety. I to na głośniku jak i na słuchawkach

Obudowa - mój miał obite wszystkie rogi po upadkach. Śrubki po bokach same się wykręcały w kieszeniach (bogu dzięki dostałem dwie zapasowe)

Karty - dupa. Kupiłem 2gb i czekała tylko na universala...

Tak więc z urządzenia zostaje raptem wygląd i wyświetlacz (LCD, nie digi). Choć całkiem fajne jest rozsuwanie, no ale skoro to zabijało digi to lepiej byłoby bez niego...

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:27:19 »
zreszta jak cos potrzebuje to VNC albo FTP
No właśnie, zapewne via BT? Bo BT chodzi dosyć wolno, przy udostępnionym EDGE mam wrażenie że to BT jest wąskim gardłem...

z tym odswiezaniem w landscape przesadzasz, musiales miec launchera jakiegos ktory to powodowal
No miałem Launchera, ale co to ma do rzeczy, ja mówię głównie o pozostałych aplikacjach, TomTom potrafił odświeżać obraz raz na trzy sekundy w Landscape, ba, nawet memopad chodził zauważalnie wolniej.
Albo inny przykład, I TU MAM RACJĘ BO SPRAWDZALIŚMY U KITORA. Otwórz Pocket Tunes, schowaj i wysuń pole graffiti, mówię o tym witrualnym. Fajna animacja, działa szybko. Obróć ekran. Schowaj i wysuń pole graffiti. Teraz animacja chowania i wysuwania jest o wiele wolniejsza, czekasz dłużej, a sam PTunes też działa wolniej.

do zadan PDA , czyli organizacji czasu, kontaktow , notatek, nawet bez wifi T3 jest IDEALNY
Może to zabrzmi trochę chamsko, ale skoro PDA używasz właśnie do tego, to po co oddawałeś Vx? Przecież jemu to wychodzi o wiele lepiej!

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:30:42 »
ty kitor WinCeowiec jestes a nie palmowiec :P sie nie znasz...TT3 potrzebuje kogos kto bedzie z nigo korzystal w symbiozie, dobrze sie rozumial .... ja z moim T3 nie mamy takich problemow, nawet w rekach zony ktora go teraz czesciej niz ja uzywa zachowuje sie potulnie i dobrze... zero resetow i dziwnych okienek z errorami ktore plec piekna doprowadzaja do paniki ze cos zepsuly... co ja wam bede mowil, to tylko palm os evangelist zrozumie, i to po latach :P zreszta jakosc kontra cena...za naprawde mala kase kupuje sie swietny organizer :P i tak czekam co przyszlosc przyniesie.... chyba ze apple nastepce newtona wypusci .... to wtedy juz nie bede na NEXT PALM OS czekac :P

@Konrad... tak ale to wina PT, on zre tyle mocy obliczeniowej ze ho ho... no nie uzywam FTP do ciagniecia filmow, a dokumenty ciagna sie w miare szybko :P
oddalem VX bo... kolega byl w potrzebie :P ale z BT wlasnie na VX mozna sobie FTP odpalac super... dla mnie Vx to kwintesencja PALM OS :)
jakby jeszcze mial PALM OS 5 to pewnie nie uzywalbym TT3 , ale palm fiction i ksiazki ja lupie czytac na ladnym ekranie z foont smotherem i lubie 480x320 a tego niestety VX nie ma :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 15:35:54 wysłana przez lucass »

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:33:02 »
ja z moim T3 nie mamy takich problemow, nawet w rekach zony ktora go teraz czesciej niz ja uzywa zachowuje sie potulnie i dobrze... zero resetow i dziwnych okienek z errorami ktore plec piekna doprowadzaja do paniki ze cos zepsuly

A moja płeć piękna potrafiła go zresetować otwierając memopada.  :S

W porządku, powiesz że to kwestia tego że system jest zawalony, wypchany, ale to do jasnej cholery jest PalmOS! T|T wypchany po brzegi, z 500KB wolnego ramu działał jak po wyjęciu z pudełka! ZIre 72 także! A w T3 zainstaluję dwa programy i już zaczyna się dyskoteka resetów...

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:34:25 »
Miałeś się ze mną kłócić a z Lucassem rozmawiać  :E

Lucass - może nie pamiętasz ale ja w zasadzie zaczynałem od PalmOSa - jakby zrobić mix Palm IIIc, zire 72, t3 to by fajne wyszło (IIIc - digitizer, zire - system, dźwięk, karty, t3 - obudowa, lcd)  :wink:

T|T wypchany po brzegi, z 500KB wolnego ramu działał jak po wyjęciu z pudełka! ZIre 72 także!
V, V, Vx i IIIc pomijając (potrafiłem z 200kb wolnego jechać)

A w PalmOS podoba mi się ogólnie prostota (choć ja tam uwielbiam grzebać w rejestrach, plikach systemowych, etc ;-) ) i BIKE OR DIE :grin:

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:36:29 »
BIKE OR DIE 2 .....

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:37:53 »
BIKE OR DIE

Dokładnie to samo chciałem powiedzieć, Bike Or Die 2, pożyczyłem od szefa T3, trial bardzo mi się spodobał.

Przecież kłócę się z Tobą, Kitorku.  :E

Vx to jest inna bajka, tam wolny ram nie jest potrzebny wcale, raptem kilka kilobajtów.  :wink:

*

• 6211
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:40:13 »
Cholera, wersji się będą czepiać. Jakoś mi to machanie kamerą nie przypadło do gustu, ustawiłem sobie tak żeby odległość była stała  :P

BTW: Idzie to odpalić przez jakiś taki StyleTap  :evil:

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:41:37 »
bez problemu. tylko sieczka bedzie tzn wygladac nie bedzie tak samo ladnie jak na palmie bo ekran inna ma rozdzielczosc :P

*

• 6211
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:42:34 »
Wiem, tyle że chyba nie da się bez AS obyć przy styletapie, nie? A ja nie mam (mój komp się wypiął i wykrywa nieznane urządzenie)  :-?

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:49:17 »
czemu nie? znajdz folder z prc z aplikacjami styletapa i tam wrzuc prc i pdb z BOD... niewiem jak z dzwiekiem bedzie ale powinno dzialac all

*

• 6211
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:59:35 »
Nie chcę nic mówić ale wszystkie programy w styletapie są exe  :O

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 04, 2008, 16:04:25 »
bla bla...mowilem ze windowsowiec...

How do I install Palm applications onto my Windows device?
If you installed StyleTap using a Windows desktop PC, then a program called StyleTap Application Installer was also installed on the Windows machine. It installs Palm .prc/.pdb files into StyleTap on the device, using ActiveSync: You put the Windows Mobile device in the cradle, run StyleTap Application Installer, and it copies the files into the correct location for StyleTap.

How do I install Palm applications from a Mac or Linux or stand alone?
To recognize a Palm application, StyleTap needs to find the .prc/.pdb files in its database directory, which by default is \Program Files\StyleTap\db if you installed StyleTap into main memory.

You can copy the Palm files from a memory card, download or copy them using the network if you have connectivity, or beaming them to your Windows Mobile device from your old Palm device.

*

• 6211
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 04, 2008, 16:05:45 »
To nie wiem gdzie to znalazłeś bo w moim readme jest tylko o instalowaniu z PC/beamowaniu  :P

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 04, 2008, 16:07:12 »
a prosze bardzo o to zrodlo mojej wiedzy :P

http://styletap.com/faq.php

*

• 6211
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 04, 2008, 16:33:05 »
Ale slideshow  :E

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 04, 2008, 16:34:24 »
no na VGA niestety to porazka , na QVGA lepiej, ale to chyba wina Universala, slaby procek na taki ekran i emulacje dodatkowo :P

*

• 6211
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 04, 2008, 16:50:03 »
Dobra, 1.6 chodzi płynniej niż na t3 ale za to się przy skalowaniu rozwala... a normalne 320x320 jest takie... małe  :P (mógłby styletap robić 320x480  :|)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 04, 2008, 17:07:49 »
Mi się T3 nigdy nie podobał i mile wspominam czasy gdy kilka lat tamu na grupie dyskusyjnej co chwila wybuchały kłótnie co jest lepsze - Palm T3 czy Clie TH55 :) Co prawda zawsze doceniałem jego możliwości jeśli chodzi o wydajność (400MHz XScale jest znacznie szybsze niż 123MHz wynalazek Sony - SHE), ale to jednak TH55 był dla mnie kwintesencją palma z dużym ekranem (bt+wifi, rewelacyjny czas pracy na baterii, fajny design, wyjątkowy wbudowany PIM).

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 04, 2008, 17:13:25 »
TH55 i UX50 to swietne modele . wlasnie pomyslalem ze musze sobie ktorys z nich sprawic...

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 04, 2008, 17:32:02 »
TH55 i UX50 to swietne modele . wlasnie pomyslalem ze musze sobie ktorys z nich sprawic...
Raczej polecam TH55. UX też jest fajnym modelem, ale mam mniejszy ekran (denerwująca duża ramka wokół) i znacznie krócej pracuje na jednym ładowaniu, te wady to jednak drobnostka w porównaniu z tendencją ekranu do piszczenia. Właśnie z tego powodu sprzedałem swojego UX-a, po prostu nie mogłem tego znieść, piszczał straszliwie i niestety nie ma na to żadnej rady - wszystkie programy do redukcji piszczenia są przeznaczone dla procesorów typu XScale.

Dla Ciebie kupno nie będzie żadnym problemem bo chyba mieszkasz na wyspach - na ebay.co.uk co pewien czas pojawiają się ciekawe oferty. Niestety dość rzadko sprzedawca decyduje się na wysyłkę od Polski...

*

Dino_Zaurus

« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 04, 2008, 17:50:18 »
wlasnie zalicytowalem TH55, wersje europejska :P zobaczymy jak tam sie licytacja rozwinie :P

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 04, 2008, 21:25:41 »
Skoro Kusiu się wypowiada to zmienię lekko temat. Jak jest z Treo 680? Bateria podobno słabo, ale jak bardzo? Dźwięk dobry? Jakie wady ma ten model? Czyta w końcu SDHC na zmodyfikowanych driverach?

*

Offline miklo

• **
  • 116
  • Sprzęt: BB9810
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 07, 2008, 21:01:36 »
Eee... Co to za marudzenie? :D Miałem T|T3. Super sprzęt. Szczerze powiedziawszy - najmilej go wspominam - a miałem nieco sprzętu z różnych obozów. I - co ciekawe - teraz szukam PDA dla siebie i najgorsze jest to, że PalmOS zdycha i nie ma nic na jego miejsce. Windows jest wolnawy, kobylasty. PIM w PalmOS to wzór - wystarczająca funkcjonalność i ekstra szybkość. Na nic nie czekałem.

Z przerażeniem przeglądam obecne oferty. Nic ciekawego. Nic. Może podpowiecie coś? :D
Psion Siena 1mb -> DOT 320 -> SEP800 -> Palm Tungsten T3 -> HP Ipaq 4150 -> Nokia 770 -> Nokia E50 -> Nokia E71 -> BB9700 -> BB9810 & BB9900