Czy Zire są awaryjne ?

• 5 Odpowiedzi
  • 735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy Zire są awaryjne ?
« dnia: Kwiecień 13, 2006, 12:55:12 »
Na różnych stronach (obcojęzycznych raczej) można się naczytać sporo niepochlebnych opinii na temat niezawodności Zire (szczególnie 71 i 72).

W zasadzie to nie wiem co o tym sądzić... Bo może akurat ludzie donoszą, jak im się ten sprzęt psuje, a jak sobie spokojnie działa to siedzą cicho, niemniej jest to trochę niepokojące i możliwe, że mnie te komentarze zniechęcą do kupienia sobie takiego. Ktoś ma może jakieś własne doświadczenia albo jakieś zdanie na ten temat ?

A może Tungsteny są mniej awaryjne ?

Czy Zire są awaryjne ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2006, 13:24:49 »
Mam Zire 71 od ponad roku i jedyne co moge zlego o nim powiedziec, to ze pomysl z dodatkowym przyciskiem do robienia zdjec jest do kitu, padl jakis czas temu, wiec zostal joystick.
Uzywam go dosc intensywnie (muzyka, ksiazki, pisanie pracy mgr w terenie, gps) i nie mialem specjalnych problemow, jesli juz zawisnie, to raczej przez blad programu. Nie bylo jeszcze tak zle, zebym byl zmuszony robic hard reset (chyba ze w ramach porzadkow).

*

Offline duskerini

• 649
    • http://www.tunio.info
  • Sprzęt: HP 6510, palmT|T, n6600
Czy Zire są awaryjne ?
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2006, 14:39:07 »
dość nieciekawą rzeczą w serii zire jest niewymienialna bateria, może inaczej: wymienialna jeśli rozbierze sie pda, ale nie można nigdzie dostać zamiennika. a awaryjność baterii w zire31 z tego co slyszalem byla dość duża i popularna.

Czy Zire są awaryjne ?
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2006, 15:23:39 »
A w ogóle jakieś Palmy mają wymienialną baterię ?

*

lucass

Czy Zire są awaryjne ?
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2006, 19:18:10 »
TREO 650 :P w kazdym mozna wymienic, tylko w jednych doostep jest tylko jak rozbierzesz palma a w innych nie...

Czy Zire są awaryjne ?
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2006, 13:23:50 »
Ja również mam palma zire 71 i jedyne co się w nim popsuło to stacja dokująca. Wymieniłem na nową i wszystko jest w jak największym porządku. pozdrawiam