Przeglądanie długich dokumentów na DTG 4

• 1 Odpowiedzi
  • 813 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 01, 2002, 13:54:08 »
Witam Wszystkich!!

Już od jakiegoś czasu noszę się z zadaniem tego pytania. Rozpocząłem testowanie programu Dokuments To Go 4. Korzystam głównie z zamiennika EXCEL. Można "zapamiętywać" pliki w palmie w formie edytowalnej lub tylko do przeglądu.
Stworzyłem w Excelu dokument z kilkoma arkuszami i dość długą listą (cennik produktów - każdy arkusz po ok. 1400 pozycji). W formie edytowalnej zapisany dokument jest OK lecz długo szuka (pewnie z powodu szukania również po funkcjach). W związku z tym zsynchronizowałem go w formie "View", i wtedy zaczęły się schody. Pogubił arkusze (kopiował pierwszy), a w arkuszach pogubił niektórw pola inne. Po powrocie do wersji edytowalnej z powrotem wszystko było OK.
Jak już wspomniełem wersja edytowalna długie dokumenty szuka b. wolno i nie zdaje to egzaminu.
Cofnąłem się do wersji TDG 3 i tam wszystko w pożądku.

Czy to błąd programu, czy wina okrojonej wersji demo, nie mam pojęcia, .... a może ja coś źle robię.

Jeśli ktoś zna odpowiedź to czekam

i pozdrawiam

Tomek

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2002, 19:48:07 »
Hej, mam podobny problem; pracuje tylko na bazie danych wporwadzonej do wtg 4.0. Z tego co wiem, powyzszego problemu (gubienie czesci w Viev) nie ma w wersji profesjonal - ale kosztuje majatek. Przetestowalem inne zamiennniki Office - niestety, wtg jest i tak najszybszy (!!!). Jedyne, co pozostaje, to: Uzywac sheettogo i ograniczyc max funkcje i niepotrzebne informacje - (w excelu) - (wklej specjalnie - wklej same wartosci).
Pozdrawiam serdecznie,

Michal.