Kinoma 2 i problem

• 2 Odpowiedzi
  • 609 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline GOKU

• 487
Kinoma 2 i problem
« dnia: Czerwiec 20, 2005, 20:23:58 »
Dzis zainstalowalem kinome na moim m515 i chodzi strasznie plynnie, po prostu idealna, 10 razy lepsza od tealmovie, wogole lepsza jakosc obrazu i plynnosci, no i czas konwertowania 2x mniejszy.

Jest jedno "ale". Otoz przy malych plikach - okolo 7mb dzwiek chodzi bez problemu. Zaczyna sie wszystko, kiedy przerobie jakis plik wiekszy, np. epizod anime - 113 mb, wlaczam i dzwiek sie chrzani, slychac tylko jakies piski, czasem dzwiek jest przyspieszony a pozniej wogole sie wylacza. Czy jest to wina tego, ze kinoma nie moze poradzic sobie z kompresowaniem plikow o danym kodowaniu? Dodam, ze film byl przerabiany na wersji 3,x czyli wyzszej o stopien. U siebie przerabialem na wersji 2.0 i filmy dzialaja, ale z powodow szybkosci procesora nie przerabioalem na swoim komputerze dlugich filmow.
Czyli:

Krotkie filmiki przerabiane na kompie powolnym dzialaja (tylko 1 sie zepsul)

Dlugie sa przerabiane na szybkijm kompie na innej wersji kinomy i nie dzialaja poprawnie, byc moze jest to wina niezgodnosci konwersji plikow z wersji 3,x do wersji zainstalowanej na palmie (2,0)

Co o tym sadzicie? Czy to jest powod?

*

Offline Kundyk

• **
  • 125
Kinoma 2 i problem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2005, 15:37:11 »
Ja mam inny problem mam Kinoma ale na nim otwarza sie pliki typu mp4. Jak przerobić plik avi na plik mp4. Zna ktoś jakiś program do przerabiania?? Lub link z programem lub z plikami mp4. Przydały by mi sie pliki z rapem:). Lub jakiś klip w formie mp4 zespołu Grammatik.
Dziękuje z gury.

Kinoma 2 i problem
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2005, 23:41:14 »
witam moglibyscie powiedziec co musze zrobic i jak to zrobic zeby na PALM M515 ogladac video??