Najlepiej skorzystac z kreatury, a wiec wybrac "Add a new channel using wizard" -> podac nazwe do 26 znakow np. moja ksiazka -> "start on a local file" oraz wskazac plik html poprzez przycisk "choose a file" -> podajemy ile poziomow linkow ma byc pobieranych (przydatne w zasadzie tylko przy pobieraniu stron internetowych), mozna zostawic domyslne 2, reszty opcji nie zaznaczamy -> "Add output directory" (wskazujemy katalog, gdzie chcemy otrzymac nasz plik docelowy) -> "Next" i "finish".
Na liscie powinna pojawic sie nasza pozycja. Klikamy na niej prawym klawiszem myszki i wybieramy "update selected channel". Po chwili dostajemy plik w katalogu docelowym. W razie bledow otrzymamy odpowidnie podsumowanie...
Powodzenia[/quote]
No, i to jest dokładne wyjaśnienie

Ale.... postąpiłem jak napisałeś. Wszystko niby OK. Jednak nie otrzymuje finalnego pliku. Coś tam przelicza, konwertuje ale nie otrzymuje żadnego pliku wynikowego

Nic nie tworzy się na dysku (na pewno nie w katalogu który mu wybrałem).
I dalej jestem w kropce. Żadnego pliku. Może coś robię źle?
Jakieś chyba błędy (i tak za każdym razem)
Wklejam to co mi pisze na końcu
" Initializing Plucker spidering engine...
-----------------------------------------------------------
Updating channel: proba...
-----------------------------------------------------------
Pluckerdir is 'C:\Program Files\Plucker'...
Using proxy '' with authentication for user ''...
ZLib compression turned on
Using exclusion list C:\Program Files\Plucker\exclusionlist.txt
Using exclusion list C:\Program Files\Plucker\exclusionlist.txt
---- 0 collected, 1 to do ----
Processing file:D:\PALM\Powszechna Licencja Publiczna GNU.htm...
Retrieved ok.
Error: Runtime error parsing document file:D:\PALM\Powszechna Licencja Publiczna GNU.htm: unexpected char in declaration: '<'
Parsing failed.
---- all 0 pages retrieved and parsed ----
Writing out collected data...
Writing document 'proba' to file C:\Program Files\Plucker\channels/proba/proba.pdb
Traceback (most recent call last):
File "C:\Program Files\Plucker/parser/python/PyPlucker/Spider.py", line 1684, in ?
sys.exit(realmain(None))
File "C:\Program Files\Plucker/parser/python/PyPlucker/Spider.py", line 1669, in realmain
retval = main (config, exclusion_lists)
File "C:\Program Files\Plucker/parser/python/PyPlucker/Spider.py", line 1124, in main
mapping = writer.write (verbose=verbosity, alias_list=alias_list)
File "C:\Program Files\Plucker\parser\python\PyPlucker\Writer.py", line 533, in write
result = Writer.write (self, verbose, alias_list=alias_list)
File "C:\Program Files\Plucker\parser\python\PyPlucker\Writer.py", line 352, in write
raise RuntimeError("The collection process failed to generate a 'home' document")
RuntimeError: The collection process failed to generate a 'home' document
Installing channel output to destinations...
Setting new due date...
Tasks completed for all channels."
I co tu robić dalej?