Czy jest takie coś ?

• 7 Odpowiedzi
  • 547 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy jest takie coś ?
« dnia: Styczeń 16, 2005, 00:40:36 »
Na tym forum dowiedziałem się, że można zrobić przejściówkę PCMCIA-CF cz jest możliwe takie coś do IBM workpad c3 (to samo co PALM V) ????? powiedzcie bo mam kartę CF 256 MB i 16 MB od aparatu i może tej 16 bym do PDA używał... Odpowiecie ?

*

Offline Kusiu

• 3968
Czy jest takie coś ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2005, 00:46:56 »
Pod złącze szeregowe (a tylko takie masz do dyspozycji) nic z tych rzeczy nie podłączysz.

Czy jest takie coś ?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2005, 00:58:03 »
dzięki. A teraz jeszcze jedno (lepiel palnąc głupio niż nie wiedziec): Czyli to złącze z tylu PDA jest to złącze szeregowe ? czy chodziło ci o złacze do PC z podstawki HotSync ??

*

Offline Kusiu

• 3968
Czy jest takie coś ?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2005, 01:12:12 »
Cytat: vector
Czyli to złącze z tylu PDA jest to złącze szeregowe ? czy chodziło ci o złacze do PC z podstawki HotSync ??
Chodziło mi o złącze komunikacyjne umieszczone na dole palmtopa. Nazwałem je szeregowym ponieważ wszelkie akcesoria, które możesz do niego podłączyć korzystają z tego rodzaju transmisji (modem, plecki gps, moduł telefoniczny itd.).

Czy jest takie coś ?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2005, 12:20:04 »
Hej a wiesz może w jakiej cenie można kupić plecki GPS do palmtopa tego typu ???? Szukłaem na allegro.pl i nic nie znalazłem. Acha i napisz też jaka jest średnia cena takich plecków. A jeszcze jadno: moduł telefoniczny co to jest. Czy dzięki temu moge dzwonić z PDA ???

*

Offline Kusiu

• 3968
Czy jest takie coś ?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2005, 13:07:38 »
Hej a wiesz może w jakiej cenie można kupić plecki GPS do palmtopa tego typu ????
Acha i napisz też jaka jest średnia cena takich plecków.
NavMan robił tego typu plecki, nie mam pojęcia ile na dzień dzisiejszy są warte.

moduł telefoniczny co to jest. Czy dzięki temu moge dzwonić z PDA ???
Trochę się zagalopwałem, do tego modelu nie było tego ustrojstwa, do Visorów można było takie coś dokupić (VisorPhone)...

Czy jest takie coś ?
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 16, 2005, 14:18:44 »
ale ja już znalazłem plecki to palm V z wbudowany glośniczkiem i mikrofonem ale w cenie 1200 zł :( trudno może kiedyś na allegro bedą...

[Dodano: 2005-01-16 14:26:19]
Znalazłem linka do tekiego wynalazku
http://www.telefon.pl/modules.php?name=_News&file=article&sid=814

*

Offline Kusiu

• 3968
Czy jest takie coś ?
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2005, 00:39:23 »
Znalazłem linka do tekiego wynalazku
http://www.telefon.pl/modules.php?name=_News&file=article&sid=814
A więc pierwsze odczucie było dobre, niemniej jednak urządzenie jest niszowe, ciężko będzie to dostać.