Czarna magia Tungsten T3

• 13 Odpowiedzi
  • 2636 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czarna magia Tungsten T3
« dnia: Luty 06, 2009, 20:04:04 »
Witam zakupilem wczoraj to T3 oczywiscie przysłał mi bez kabla ani oprogramowania a teraz sie nie odzywa mam pytanie bo wyczytalem na forum ze karta pamieci to niby jak hdd w kompie ale dlaczego jak naciskam na karte pamieci to mi zupelnie nic nie pokazuje moge milion folderow zrobic i nic nie widzi ,widzi tylko plik czyli instalke jak wsadze do konkretnego folderu na karcie i , program ten super do odtwarzania filmow fantastyczny tylko ze wszedzie do sciagniecia jest jako rar albo zip a jak rozpakuje to juz tego nie widzi i nie kumam tego sprzetu mam go 1 dzien a juz go mam dosyc znajomy ma jakiegos palma z widows to jest tam proste wszystko a tutaj ? Prosze o pomoc jak to rozgrysc

*

Offline Ktoś

• 611
  • Sprzęt: NEXUS 4
Odp: Czarna magia Tungsten T3
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 06, 2009, 20:55:37 »
zainstaluj palm desktopa - dzięki niemu instalujesz programu na palmie (*.prc, *.pdb) (wymagany kabel). Ewentualnie kopiuj pliki do folderu "palm" na karcie.  Do przeglądania zawartości karty użyj jakiegoś explorera (np darmowy  filez lub doskonały, ale płatny resco Explorer).

PS:Bez kabla wiele nie zdziałasz. Zajrzyj na rawo czy fondo, czy allegro i poszukaj kabelka
PS2: Palm z Windows? Nie słyszałem (oprócz trełów).
PS3: PalmOS jest naprawdę prosty jak budowa cepa (sporo prostszy od WM), ale na początek zacznij może od przeczytania manuala
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 20:58:35 wysłana przez Ktoś »
Abre tu mente

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 06, 2009, 21:02:56 »
A ISO płyty znajdziesz na stronie naszego klubowicza kevi-ego : http://www.kevi.es/pl/palm_iso.html
potrzebna zgoda

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 06, 2009, 21:31:53 »
Witam zakupilem wczoraj to T3 oczywiscie przysłał mi bez kabla ani oprogramowania a teraz sie nie odzywa mam pytanie bo wyczytalem na forum ze karta pamieci to niby jak hdd w kompie ale dlaczego jak naciskam na karte pamieci to mi zupelnie nic nie pokazuje moge milion folderow zrobic i nic nie widzi ,widzi tylko plik czyli instalke jak wsadze do konkretnego folderu na karcie i , program ten super do odtwarzania filmow fantastyczny tylko ze wszedzie do sciagniecia jest jako rar albo zip a jak rozpakuje to juz tego nie widzi i nie kumam tego sprzetu mam go 1 dzien a juz go mam dosyc znajomy ma jakiegos palma z widows to jest tam proste wszystko a tutaj ? Prosze o pomoc jak to rozgrysc

Palm OS jest o wiele prostszy od Windows Mobile (WM). Bez kabla będzie ciężko... Nie masz też stacji dokującej? Jak go ładujesz?

Jak klikniesz menu -> card to nie powinny pojawić się pliki, tylko programy zainstalowane na karcie pamięci. Pliki i foldery z karty to jak już @ktoś wspomniał przez eksplorator plików

Kolega ma pewno palmtopa z Windows Mobile. Tutaj użytkownicy są bardzo wrażliwi  :E  na mylenie pojęcia palm i palmtop - palm to jest zawsze z PalmOS, palmtop to ogólnie urządzenie np. z WM, PalmOS, Linux. Ale przyzwyczaisz się  :E
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 07, 2009, 06:48:48 »
ok dzięki no dzięki wielkie kabel znalazłem i zmowilem tylko ze niechce sie  ta płytka od kolegi klubowicza wyskakuje taki komunikat Errore 404 - No   ,może zna ktoś jakaś inna  , i mam jeszcze 1 pytanko ten od kogo Kupidem mobil o wi-fi do wbudowanej to raczej napawano nie ma ale  go milion razy i nawet nie widze miejsca gdzie by podłączyć zewnętrznie

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 07, 2009, 09:32:44 »
ok dzięki no dzięki wielkie kabel znalazłem i zmowilem tylko ze niechce sie  ta płytka od kolegi klubowicza wyskakuje taki komunikat Errore 404 - No   ,może zna ktoś jakaś inna  , i mam jeszcze 1 pytanko ten od kogo Kupidem mobil o wi-fi do wbudowanej to raczej napawano nie ma ale  go milion razy i nawet nie widze miejsca gdzie by podłączyć zewnętrznie

z Palmami chodzi tylko karta WiFi SD:
http://regmedia.co.uk/2004/08/17/palm_wifi.jpg
http://www.geekzone.co.nz/images/reviews/t5keyboardwifi/100_2315.JPG

Tu masz PalmDesktop z oficjalnej strony PalmOne: http://kb.palm.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=3671,E=0000000000271949596,K=312,Sxi=4,case=obj(32991)
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 07, 2009, 10:13:15 »
no to juz jestem delikanie mądrzejszy dzieki :)  ciekawe czy jest to do kupienia jeszcze u nas :) i po ile ale ok pierw i tak sie musze nawigacja zająć :) bo kupilem to tylko do tego i ogladania filmow dzieki za pomoc :)

*

Offline Ktoś

• 611
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 07, 2009, 12:47:55 »
karta wi-fi to jakieś 70 USD
Abre tu mente

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 07, 2009, 12:50:49 »
no to juz jestem delikanie mądrzejszy dzieki :)  ciekawe czy jest to do kupienia jeszcze u nas :) i po ile ale ok pierw i tak sie musze nawigacja zająć :) bo kupilem to tylko do tego i ogladania filmow dzieki za pomoc :)

karty WiFi w Polsce jak są to około 200 PLN. To się nie opłaca.

Żeby zaoszczędzić Ci czasu to do filmów masz najlepszy program TCPMP: http://handheld.softpedia.com/get/Multimedia-Graphics/Video-Players/TCPMP-Palm-OS-7895.shtml

Nawigacja, to tylko oferty TomToma, ale to już darmowe nie jest  :E . Chyba, że interesują Cię mapy skanowane. Ale to już jest w dziale "Nawigacja PalmOS".

pozdrawiam, 12nala34
--

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 07, 2009, 16:36:16 »
A mam jeszcze 1 pytanie gdzies widzialem watek ale juz przelacialem kilka krotnie i niemoge go znalesc a mianowicie wlanczam gre i jak rozowam ekran to gra sie nie powieksza co trzeba zrobic zeby była na fula bo pewnie filmow tez bedzie sie to tyczyło . i czy to cacka jakos sie wylancza czy tylko tym zielonym przyciskiem bo dlamnie to on cały czas dziala tylko ma ekran wygaszony Idzieki za wyrozumiałość

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 07, 2009, 17:38:33 »
Musisz wgrać T3 compatibility prcs aby gra uruchamiała się w fullscreenie oraz oczywiście gra musi obsługiwać Hires+.
Google Twoim przyjacielem.

*

Offline Ktoś

• 611
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 07, 2009, 19:15:20 »
no i nie wyłączysz go(chyba, że baterię odłączysz :) ). Wyłącznikiem wprowadzasz go w stan uśpienia.
Abre tu mente

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 07, 2009, 19:28:00 »
a ha no to jest mniej wiecej juz jasne powiem ze wlasnie przegladalem oferty na allegro zeby kupic cos co kumam czyli z widowsem jakiego palmtopa mimo ze tego mam 1 dzień dopiero i mnie strasznie zdenerwował :) bo nic niemoge zrobic poprostu sobie lezy ale mniejmy nadzieje ze to dlatego ze jeszcza kabla nie mam ale mam pytanie 1 zasadnicze ktore mnie intryguje bo filmy to ok ale napisy do filmow tez czyta czy to juz problem bo głownie kupilem go do filmów a niechce zmieniac na palmtopa z wind bo wyglad tego bardzo mi sie podoba i ten wyświetlacz wielki to do filmow cos pieknego

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 07, 2009, 19:29:23 »
Napisy musisz zintegrować z filmem, najlepiej podczas konwersji, polecam program PocketDivXEncoder na PC.
Fakt, 3,9'' robi swoje...  :D