Nie stac mnie na kupno komputera, nie mowiac o notebooku! dlatego pomyslalem o kupnie palmtopa lub pocketPC - tansze i mobilne. Wiem, nowe cenami nie ronia sie od zestawu komputerowego, czy prostego notebooka, ale myslalem o Allegro. Moje potrzeby nie sa wielkie (tak sadze!

): e-mail, WWW we w miare przyjaznej formie (moze byc txt, ale czytelne lub prosta grafika), mozliwosc tworzenia wlasnych baz danych (nie tylko teleadresowych), kalkulator (najlepiej naukowy lub taki i taki), jakis arkusz kalkulacyjny?, edytor tekstu i inne przydatne programy zaimplementowane lub do sciagniecia z internetu (najlepiej free

)
Mam kilka typow:
Psion Revo/Revo+/5mx (ach ta klawiatura w komplecie), ale czytalem (Tutaj), ze EPOC nie bedzie rozwijany, no i ten czas pracy 12h - beznadziejnie! Czy ktorys z tych modeli moze pracowac bezposrednio z zasilacza? Myslalem o psionie z PsiLinuxem na pokadzie, ale nie wiem jak to chodzi i czy jest dostepna wystarczajaca ilosc oprogramowania.
Palm IIIxe/m125/IIIc/, Handspring VisorDelux/Edge/Neo, brak klawiatury nieco mnie odstrasza, a zakup do dodatkowy wydatek.
Co radzicie? Czy moze kupic jakiegos starego, a sprawnego laptopa i zainstalowac Linuxa?