Blokowanie klawiszy w T|T

• 9 Odpowiedzi
  • 1287 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
  • Sprzęt: był Tungsten E - był Tungsten T - jest Tungsten T3 i Clie TH-55
Blokowanie klawiszy w T|T
« dnia: Czerwiec 09, 2008, 09:13:03 »
Witam.
Problem polega na tym, że nosząc T|T w kieszeni samoczynnie się załącza. Niestety normalne etui jakie chciałem kupić nie nadają się. Krussel jest dość drogi choć bardzo dobry. Można kupi naprawdę dobre etui na palmtopy tylko w moim przypadku potrzeba wyłączyć klawisze. Miałem soft który miał wyłączać je, ale nie działa. Czy macie jakiś inny sposób? Będę wdzięczny za pomoc.
Pzdr. Jacek W.
Pierwszym urządzeniem mogącym przypominać dzisiejsze palmtopy był Psion Organizer, który powstał w 1984 r. Wyglądem i funkcjonalnością przypominał rozbudowany kalkulator. W 1989 r. powstały dwa urządzenia: Atari Portfolio oraz Pocket PC

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
Odp: Blokowanie klawiszy w T|T
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2008, 13:13:14 »
Jaki soft miałeś? Ja używałem kiedyś Disable Buttons na T|T2 http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/Disable-Buttons-9098.shtml i działał należycie.

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2008, 19:24:42 »
Jaki soft miałeś? Ja używałem kiedyś Disable Buttons na T|T2 http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/Disable-Buttons-9098.shtml i działał należycie.
W tej chwili nie papiętam, ale spróbuję ten co podałeś. Wydaje mi się, że właśnie ten. Może się mylę.
W każdym razie dzięki za pomoc.
Pierwszym urządzeniem mogącym przypominać dzisiejsze palmtopy był Psion Organizer, który powstał w 1984 r. Wyglądem i funkcjonalnością przypominał rozbudowany kalkulator. W 1989 r. powstały dwa urządzenia: Atari Portfolio oraz Pocket PC

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2008, 08:44:47 »
Hmm... Jakos nie spotkalem sie z tym problemem. Uzywam plastikowej nakladki ochronnej na ekran, ktora byla w zestawie z T2. Umozliwia jedynie wcisniecie klawisza potwierdzenia (srodek kierunkowych) co wywoluje na chwile info o czasie. Power raczej ciezko nacisnac niechcacy, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. :)

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2008, 14:00:45 »
Jakbyś miał taka klapkę do T|T3 to by było super i też nie miałbym tego problemu?
Daj znać jakby co! :D

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2008, 14:24:02 »
Jakbyś miał taka klapkę do T|T3 to by było super i też nie miałbym tego problemu?
Daj znać jakby co! :D

Właśnie nie bardzo pamiętam, jak wygląda sprawa z T3. Tam nieco zmieniono założenia przy projektowaniu obudowy zastępując tą plastikową nakładkę czymś zupełnie innym - klapką (chyba skórzaną) chroniącą ekran, zapinaną z tyłu. Ponoć powód był taki, że użytkownicy T2 skarżyli się, że częste zdejmowanie i zakładanie klapki powoduje wycieranie obudowy przy zatrzaskach, ja w każdym razie tego objawu nie zauważyłem. :) Nie wiem zwyczajnie czy zostawiono te dwa wgłębienia na zatrzaski po bokach obudowy w T3, skoro nakładkę zastąpiono klapką. :)

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2008, 19:30:16 »
A miałbyś coś na T|T?

*

Offline Atlantis

• 1036
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2008, 20:10:01 »
Na T jest identyczna nakładka jak na T2, niestety mam tylko jedną. :)

*

Offline jackcze

• **
  • 220
  • Deus Ex Machina
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 03, 2008, 08:37:32 »
Koooollleeeedzyyyyyyy!    :D    ma ktoś klapkę (osłonkę) na klawisze do T|T. Może być używana i porysowana.
Gdyby się trafił takowy to proszę na PW dać znać. Szczerze dziękuję za ewentualne odpowiedzi.  :grin:

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 04, 2008, 23:38:37 »
Te osłony to jakiś mroczny obiekt porządania! Mi też się marzy, nawet zmasakrowana :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 23:40:46 wysłana przez miloszz »
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.