Witam!
Jestem tu nowy totalnie nie orientuje sie w temacie palmow

dlatego mam kilka nurtujacych mnie pytan.
Jako, ze zajmuje sie elektronika i buduje rozne uklady (sterowniki, uklady pomiarowe) oparte o mikrokontrolery, to czesto potrzeba takim urzadzeniem jakos sterowac.
Dotychczas radzilem sobie w ten sposob... albo wykonywalem wlasny interfejs (koszt wcale nie taki maly interfejs praktycznie tylko do jednego celu... do tego zazwyczaj problemy z obudowa i gabarytami) lub korzystalem z laptopa... Jednak jak trzeba wyswietlic raptem 10 wartosci i ustawic tyle samo to srednio sie kalkuluje... Ostatnio ktos mi cos wspomnial, ze mozna do tego wykorzystac wlasnie palm'a, i przy stosunkowo nie duzym koszcie prostych modeli jest to bardzo ciekawa propozycja.
I pytania mam takie :
- jak wyglada sprawa programowania softu na palmy (dosyc dobrze sobie radze w programowaniu niskopoziomowym ale w wysokopoziomowym tez sobie daje rade jak potrzeba )?
czy jest dostepna literatura, przykladyi, darmowe lub wzglednie dostepne narzedzia etc ?
jakie sa mozliwosci komunikacyjne takich "raczej" tanszych palmow (przedzial 200 - 250pln z tym, ze jesli nie bede musial tyle wydac to naturalnie nie chce

) do tej pory glownie uzytwalem rs-232, badz komunikacji przez podczerwien... ale komunikacja przez USB takze nie powinna byc wielkim problemem, lub jakas inna jesli jest taka mozliwosc?
Jakiego palma byscie polecili na poczatek, gdzie glownie chodzi o bezawaryjnosc, mozliwosc komunikacji oraz oprogramowania we wlasnym zakresie?
Czy to co chce zrobic w ogole ma sens na tego typu sprzecie czy lepiej wykorzystac cos spokrewnionego
Czy ktos probowal czegos takiego