Nowy Rom - P750

• 4 Odpowiedzi
  • 660 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline McROW

• *
  • 96
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1 PL, Motorola A1000
Nowy Rom - P750
« dnia: Czerwiec 13, 2009, 11:53:32 »
Otóz posiadam oryginalny Rom na WM 6,1 PL to asuska, no i nie ukrywam ze przez ostatnie pol roku smigalo w miare ok , ale z czasem dzieja sie dziwne rzeczy .... np podczas pisania smsa czy wylaczania aparatu zzera 20 mb ramu i wisi ...., nagrywanie filmow nie dziala, wogole nie ma takiej opcji a po przelaczeniu w tryb wideo przechodzi do miniatur :)
Teraz mam nastepujace pytania:

- wybor romu padl na galapoagos, dobry wybor czy cos innego polecacie ?
 - czy po zrobieniu backupu danych kontaktowych i smsow programem spb backup da sie pozniej przywrocic bez problemu na nowym romie ?
 - galapagos ma juz zainstalowane fixy ze strony asusa czy trzeba jeszcze raz je wgrywac ?
 - istnieje jakis slownik polski T9 do p750 ? bo czasami milo napisac smsa np jadac samochodem i korzystajac tylko z klawiatury
 - jakies jeszcze inne uwagi zanim bede zmienil Rom i na co trzeba uwazac ?

ps. Mam nadzieje ze ktos ladnie na to odpowie, a jezeli mieszka blisko to stawiam piwo w realu na terenie slaska :)
Pytania moze i sa tendencyjne ale nie chce uwalic telefonu i dowiedziec sie paru rzeczy wczesniej, a tez po to jest forum , no i mam nadzieje ze w przyszlosci moj temat przyda sie komus :)

Odp: Nowy Rom - P750
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2009, 13:36:22 »
czesciowo odpowiem.
wbrew temu co myslalem, zrobilem backup - spb backup, ale przy przywracaniu nie zostaly zachowane np. ustawienia kont mailowych outlooka, maile/smsy, kontakty (na szczescie na karcie sim mam identyczna kopie) i inne drobnostki, ktorych juz nie pamietam.
zmiany w romie na ktory zmienialem byly niewielkie wzgledem starego, wiec to chyba troszke dziwne.
moze inny program do backupu jest pod tym wzgledem lepszy.
rom z xda-developers, o ktory pytasz moge polecic (by galopogos/jerome), choc nie uzywalem zadnych innych :)
zainstalowalem fix - "backlight hotfix", nie wiem czy potrzebnie ale nie zaszkodzil.

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2009, 14:13:49 »
Ten rom nie ma zainstalowanych żadnych fixów. Co backupu to najlepszy do sms i kontaktów to Pim Backup.
Z tego co wiem to słownik t9 istnieje tylko do sprzętu htc.
Visca el Barca

*

Offline McROW

• *
  • 96
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1 PL, Motorola A1000
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2009, 14:17:58 »
czesciowo odpowiem.
wbrew temu co myslalem, zrobilem backup - spb backup, ale przy przywracaniu nie zostaly zachowane np. ustawienia kont mailowych outlooka, maile/smsy, kontakty (na szczescie na karcie sim mam identyczna kopie) i inne drobnostki, ktorych juz nie pamietam.

hmmm dziwne to jezeli kontakty nie zostaly przywrocone, moze wybrales zla opcje jak roibles backup ... bo tam jest ich kilka, moze sie jeszcze ktos inny  wypowie w sprawie kontaktow .... bo naprawde nie chcialbym ich stracic. A moze tak dodatkowo zrobic programem "Kopia zapasowa" ktory mam oryginalnie w asusiku. Prosze jeszcze o sugestie, zwlaszcza odnosnie tych kontaktow :)

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2009, 14:20:54 »
Najpewniejsza metoda to zapisać kontakty na karcie sim. Ja polecam Pim Backup. Na pewno zachowa ci kontakty, listę zadań, wpisy z kalendarza i sms. Co do emaila to mi nigdy nie przywrócił. Może dlatego, że mam gmaila
Visca el Barca