muza przez bluetooth

• 2 Odpowiedzi
  • 731 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marmaj

• 4
  • Sprzęt: Asus P750
muza przez bluetooth
« dnia: Wrzesień 26, 2009, 18:39:56 »
Witam,
posiadam P750 z wgranym rom-em Sorg-a oraz zestaw słuchawkowy (interkom) Scala rider q2 - do kasku motocyklowego -
Urządzenia łaczą się przez bluetooth - Asus widzi to jako zestaw słuchawkowy (i tak powinno być) - nie ma najmniejszego problemu z odbieraniem i rozmowami telefonicznymi.
Jeżdząc motocyklem z chęcią posłuchałbym sobie muzyki i tu pytanie:

Czy jest możliwość słuchania muzyki przez zestaw słuchawkowy po bluetooth ???????? (szukalem na forum ale nie mogę znależć podobnego problemu)

Jeśli tak, to czy mogłby ktoś podpowiedzieć jak to zrobić ? jak narazie jedyny program do odtwarzania u mnie muzy to media player, może jakiś inny odtwarzacz to uczyni ??

no jak by jeszcze komunikaty nawigacyjne z AM przesyłał mi słuchawek w kasku to w ogóle byłoby zajeb... :)

wg producenta zestawu urządzenie to bez problemu obsługuje o ile sprzęt "wysyłający" ma takie możliwości.

z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
pzdr
Marcin

*

Offline sallivan

• 29
  • Sprzęt: Asus p750 wm 6.5
Odp: muza przez bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2009, 00:05:09 »
W przypadku windowsa 2003 opcje ta mozna bylo skafigurowac orginalnie w funkcjach BT a w przypadku wm 5/6 series uzyj tego programu /pokaz/5770325---6106.html]http://[serwis zabroniony]/pokaz/5770325---6106.html oczywiscie freeware tylko ze to do muzyki :)

EDIT:
Tutaj masz pogram dzieki ktoremu wszystkie systemowe dzwieki zostana przeniesione do sluchawek BT
/pokaz/5770449---716a.html]http://[serwis zabroniony]/pokaz/5770449---716a.html
BtMusic 1.0 beta - Program służący przekazywaniu wszystkich dźwięków systemowych na słuchawki bezprzewodowe Bluetooth. Posiada funkcję automatycznego wznawiania muzyki, gdy w trakcie jej słuchania ktoś do nas zadzwoni i skończymy rozmowę. Rownierz freeware :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 00:13:56 wysłana przez sallivan »
p0zdr0

*

Offline marmaj

• 4
  • Sprzęt: Asus P750
Odp: muza przez bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2009, 20:50:42 »
wielkie dzieki sallivan !

niestety A2DPTOGGLE nie widzi w ogole zestawu sluchawkowego chociaz telefon go czyta i mozna prowadzic rozmowy telefoniczne przez BT, no ale muzy nie  :( , a BTMusic 1.0 beta po zainstalowaniu wywala mi ze licencja na uzytkowanie go skończyła się w 2008 roku  :mrgreen: - takze lipa

nie bedąc biernym poszukałem troche i znalazlem coś takiego jak BT Audio 1.0 http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143599.0 - działa, przesyła muzykę, co prawda jakość pozostawia wiele do życzenia no ale działa - szkoda tylko ze po tym jak ktoś do ciebie zadzwoni (muzyka sie wyłacza i mozesz spokojnie gadac - i to jest super) i skonczysz gadac to muzyka wraca - ale juz nie przez BT tylko normalnie w glośniku Asusa  :] i nie pomaga restart core playera czy owego programiku - tylko i wyłacznie restart urządzenia da mozliwosć cieszenia sie z muzyki w moim kasku

Także szukam dalej, jak by ktoś miał jakieś pomysły to proszę o info