Wyłączenie Dialpadu i pytanie o Activesync

• 2 Odpowiedzi
  • 1497 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Shemkel

• 4
  • Sprzęt: HTC TouchPro (Raphael)
Wyłączenie Dialpadu i pytanie o Activesync
« dnia: Grudzień 18, 2008, 18:43:32 »
Witam wszystkich forumowiczów :)

Tak jak wpisałem w temacie mam pytanie do ekspertów z dziedziny PDA a dokładniej Windows Mobile na HTC Touch Pro.

1. Chciałbym wyłączyć pojawianie sie dialpadu po odebranym (i/ lub nieodebranym) połączeniu - może wystarczy jakaś zmiana w rejestrach ?

2. Jakiś czas temu jak szukałem różnych trików i modyfikacji natrafiłem na informację jak ustawić Activesynca w PDA (zmiana w rejestrach) żeby nie działał w tle tylko uruchamiał się po podłączeniu urządzenia do komputera - dziś poświęciłem kilka godzinek na próbie znalezienia tej informacji ponownie niestety bez powodzenia - może nie potrafiłem dokładnie sprecyzować zapytania do Mr. Googla, może coś przeoczyłem w pośpiechu przeglądając wyniki, nie wiem... ale może ktoś z was wie i coś takiego robił ?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i mam nadzieję że nie zdublowałem żadnego wątka...
Pozdrawiam,
Shemkel

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Wyłączenie Dialpadu i pytanie o Activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2008, 19:03:30 »
Ad 2. Czy chodzi Ci o to, żeby AS nie włączał się sam automatycznie co jakiś czas? Jeśli tak, to rozwiązaniem jest sztuczka z tzw. fake server. Przykładowy opis co trzeba zrobić znajdziesz np. w tym wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=33949.0

Ad 1. Możesz napisać coś więcej? Tzn. masz np. ekran Today, ktoś zadzwoni (pewnie wtedy pojawia się systemowa notyfikacja w okienku), Ty nie odbierasz, telefon przestaje dzwonić - i wtedy włącza Ci się dialpad? Normalnie powinieneś mieć tylko Notification o nieodebranym połączeniu pod lewym Softkeyem. Opisz dokładniej co i jak to się zobaczy.

Aha, odnośnie
...mam pytanie do ekspertów z dziedziny PDA
- żeby była jasność: nie uważam się za eksperta - po prostu trafiłem na ten wątek ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Shemkel

• 4
  • Sprzęt: HTC TouchPro (Raphael)
Odp: Wyłączenie Dialpadu i pytanie o Activesync
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2008, 20:00:10 »
Dzięki za odpowiedź ;)
Każdy kto się bawi i coś odkryje to coś wie - i na swój sposób jest "ekspertem" ;)

Jeżeli chodzi o AS - to jak dobrze pamiętam z opisu zmiany w rejestrze AS nie pracował w tle ale uruchamiał się po podłączeniu do PC (chyba że coś bardzo źle zrozumiałem i/ lub zapamiętałem)

Co zaś do dialpadu - nie mam today T3FL czy jak to sie w HTC nazywa ;), fakt nie pojawia się przy nieodebranych (ktoś bawił mi sie fonem) - mój błąd, natomiast po zakończeniu rozmowy przychodzącej pojawia się - co prawda na chwilę, dialpad a mi się to poprostu nie podoba...
Pozdrawiam,
Shemkel