Ale jak to widać, w dziale Omnia, w którym pierwotnie zamieszczono ten wątek, nadal uprawia się odkrywanie koła na nowo i podnieta na wyrost byle czym... 
Wybacz mistrzu, że nie mam tyle czasu jak ty, żeby studiować każdy dzial forum, podobnie jak ty... obiecuje, że od dzisiaj się poprawię i będę 24h na dobę będę czytał każdego post'a... baa... może nawet podepne sobie RSS pod budzik, co by nic nie przegapić ....
A co do szybkości, to nie wiem, jaką wersję miałeś, ale to co ja widze przed sobą chodzi z predkością opery mobile, a tak jak napisałem w pierwszym post'cie obsługuje wiele zakładek i pozwala na ładowanie stron w tle .... ja nie widziałem jeszcze szybszej przegladarki ... no ale z drugiej strony nie podpialem jeszcze RSS pod budzik....
A tak swoją drogą *mistrzu*, jakbyś przegapił, to jakoś nie tylko ja odkryłem kolo na nowo w powyższym watku .... Nie wspominając już o tym, że jakoś ani w jednym, ani w drugim podanym przez Ciebie watku nie znalazlem opisu, jak w pelni wykorzystac funkcjonalnosc otwierania linków w tle, a cos mi mowi, ze nie kazdy kto zainstaluje przegladarke na 10 minut, żeby sie nią pobawić od razu znajdzie zastosowanie tejfunkcjonalności, jeżeli nie miał z czymś takim wcześniej do czynienia (ja akurat od lat tak przegladam strony w Operze PC, wiec było to dla mnie dość oczywiste).
Edit:
Poza tym po kiego wogole przenoszony byl ten temat.. Czytam tylko i wylacznie forum Omni, bo taką mam potrzebę i wiem, że tam nie bylo nic o tej przegladarce. Gdyby temat został na miejscu, nie było by inteligentnych inaczej komentarzy w stylu powyższego i wszystko zostałoby "w rodzinie". Gdyby Javman (moderator forum Omni) uznał, że temat nie na miejscu, to by go przesunal i uwazam, ze to wlasnie on powinien takie decyzje podejmować.