Witam,
zawsze mnie denerwowało jak telefon leżał gdzieś daleko i dostałem sms'a, podchodzę do telefonu, a tu okazuje się, że jakaś reklama od operatora. Szukałem sposobu na rozróżnienie między smsami do których warto wstać z wygodnego fotela i takimi, które mogą poczekać. Najprostsze rozwiązanie - różne dźwięki dla różnych nadawców. Niestety nie mogłem znaleźć pasującego mi darmowego programu który by to robił (pewnie jest, za długo nie szukałem

), a więc napisałem swój własny :-)
Piszę, aby się nim z Wami podzielić, może komuś się przyda :-)
Wymagania: NetCF 3.5
Testowałem tylko i wyłącznie na HTC Tytn z WM 6.1, ale powinien działać na wszystkim z NetCF 3.5
Obsługa programu:
Po uruchomieniu pojawia się lista kontaktów. Wybieramy kontakt i pukamy w przycisk "Dodaj". W nowej zakładce "Wybierz dźwięk", wybieramy jaki plik (.wav lub .mp3) ma być odgrywany, gdy przyjdzie sms od danego kontaktu. Program nie zmienia dźwięków systemowych! A więc poza wybranym dźwiękiem zostanie również odegrany standardowy dźwięk smsa który jest ustawiony w systemie (chyba, że nie będzie żadnego dźwięku ustawionego, wtedy tylko dźwięk z programu będzie odegrany). Gdy już wszystko ustawimy klikamy "Ok" w prawym górnym rogu i czekamy na nadejście pierwszego smsa

Jeśli zechcecie odinstalować program należy pamiętać o wcześniejszym użyciu przycisku w zakładce "Inne", a później standardowo odinstalowujemy z systemu.
Program napisałem zaledwie wczoraj wieczorem, ale jestem chętny go rozwijać, więc jeśli macie pomysły na nowe funkcje, znajdziecie błędy itp itd to śmiało piszcie tutaj :-)
Link do pobrania CABa:
http://grnet.pl/SMSRing.CABPozdrawiam i czekam na odzew :-)
PS Instalujcie w pamięci urządzenia.